Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reagirali na izjavu ministra

Radnici rafinerije Sisak najavili okupljanje: ''Želimo poslati poruke da smo još uvijek tu, da smo jaki, i da znamo za što se borimo''

Predrag Sekulić, koordinator Stožera za obranu Rafinerije nafte Sisak (Foto: Dnevnik.hr)
Predrag Sekulić, koordinator Stožera za obranu Rafinerije nafte Sisak (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Predrag Sekulić, koordinator Stožera za obranu Rafinerije nafte Sisak (Foto: Dnevnik.hr) Predrag Sekulić, koordinator Stožera za obranu Rafinerije nafte Sisak (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Predrag Sekulić, koordinator Stožera za obranu Rafinerije nafte Sisak, i Domagoj Mikić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Osim goriva, ove će godine poskupjeti i plin. No, kako sada stvari stoje, do kraja zime grijat ćemo se po trenutačnim cijenama. Ipak, u sektoru energetike moglo bi postati jako vruće pošto su radnici najavili nove aktivnosti protiv prestanka prerade nafte u Sisku. Ministar energetike Tomislav Ćorić rekao je da toj odluci nema alternative.

Dok struja ove godine ne bi trebala biti skuplja, isto se ne može sa sigurnošću reći i za plin.

Pročitajte i ovo Zapaljena kuća u Sisku policija traži počinitelja Ostali su bez svega i trebaju vašu pomoć! Zapalili su im kuću dok je u njoj bilo jedanaestero djece: "Ne znamo gdje ćemo spavati" Tomislav Čorić Ovo može biti jako opasno Plenković opet komentirao Ćorićevu izjavu: "To je lažna hajka, nitko iz vlasti ne gleda tko što piše na mobitel"

"Do kraja ogrijevne sezone neće doći do korekcije cijene plina. Međutim, cijena plina koja ide prema kućanstvima, od HEP plina kao zajamčenog distributera, niža je od tržišne cijene plina. U tom kontekstu, ako ne dođe do promjene cijene na tržištu, doći će do korekcije", rekao je ministar energetike Tomislav Ćorić.

Cijene neće ići gore barem do travnja, a još se ne zna koliko će onda rasti. No, zna se da će se prerada nafte u sisačkoj rafineriji obavljati do kraja lipnja. Nakon toga se očekuje proces tranformacije.

"Takva poslovna odluka, barem iz moje perspektive, nema alternativu, bez obzira je li RH vlasnik 44 posto, ili vlasnik 100 posto dionica Ine", rekao je Ćorić.

Na njegovu su izjavu reagirali radnici Rafinerije nafte Sisak, koji su najavili okupljanje nezadovoljnih radnika.

"Nije nam jasno čime ministar to potkrepljuje jer sam siguran da nema niti jedan izračun. Podsjetit ću da nismo mogli vjerovati Mađarima 2003., kada smo imali potpisan ugovor. Kako bismo onda mogli vjerovati ovakvim obećanjima?", rekao je Predrag Sekulić, koordinator Stožera za obranu Rafinerije nafte Sisak.

"Zahtijevamo da nas se primi i da se sasluša naša strana, što Vlada nije napravila. Dakle, želimo pokazati svoje podatke i usporediti ih s onima iz Ine. Isto tako, želimo poslati poruke da smo još uvijek tu, da smo jaki, i da znamo za što se borimo", rekao je Sekulić te dodao da je ovo "jedina hrvatska vlada koja nas nije primila".

Sekulić je također rekao da će "već ovih dana iz ove rafinerije otići prvi ljudi jer se na njih stalno vrši pritisak".

Transformacijski proces u Ini neće ići od danas do sutra, i budući poslovni plan Ine afirmira ostanak između 40 i 50 posto radnika. Ministar Ćorić rekao je da "sudbina i budućnost" radnika "ni na koji način neće biti dovedena u pitanje".

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene