Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Miran skup

Prosvjed više stotina radnika Brune Orešara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više stotina radnika Jadrankamena u Pučišćima na Braču i mještana okupilo se danas u mjesnoj kino dvorani na prosvjednom skupu 'Istina o Jadrankamenu', čiji je većinski vlasnik Bruno Orešar.

'Na ovom skupu, koji je protekao mirno, govorili smo u stanju u 'Jadrankamenu' u zadnjih 20-tak godina te o privatizaciji tog poduzeća', izjavio je večeras predsjednik Nezavisnog sindikata u 'Jadrankamenu' Tonči Drpić. 'Na prosvjednom skupu nazočnima su se obratili i SDP-ov saborski zastupnik Arsen Bauk te predsjednica HSP dr. Ante Starčevića, Ruža Tomašić, ali ne kao šefica stranke nego kao građanka. Nazočni su ih pozdravili burnim pljeskom', rekao je Drpić.

Po njegovim riječima na ovaj su skup bili, između ostalih, pozvani i predsjedniki Nadzornog odbora 'Jadrankamena' Bruno Orešar i predsjednik Uprave Miodrag Stančić, ali se oni nisu odazvalio pozivu. 'Željeli smo da osim nas, svoju istinuo 'Jadranklamenu' kažu i Orešar i Stančić, ali oni nisu došli na skup', istaknuo je Drpić. Radnici 'Jadrankamena' su od prošlog petka u jednom od nizu štrajkova zbog nezadovoljstva stanjem u tvrtki.

'Bruto plaću nismo primili 19 mjeseci nego nam se isplaćuju minimalci i neto plaće, a za sječanj ove godine dobili smo samo po 300 kuna', kazao je Drpić. Dodao je kako su u najnoviji štrajk od prošlog petka radnici stupili i zbog toga jer traže smjenu savjetnika Uprave Josipa Bonačića koji rabi službeno vozilo. 'Prekinut ćemo štrajk onog trenutka kada se suspendira Bonačića jer on ne pridonosi boljitku tvrtke', kazao je Drpić. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tema dana Što mislite o policijskoj intervenciji na Braču? Slika nije dostupna Blokirali ulaz Radnici Jadrankamena protiv stečajnog upravitelja

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene