451564
451564
451564
451564
451564

'ONI NAS IZBJEGAVAJU' Radnici Inkopa čekaju plaće, dugovi tvrtke rastu, a stečajni upravitelj tek treba stići

  • , 27.09.2016., 06:30
  • Autor:
  • komentara

Od početka godine radnici zagorske tvrtke Inkop dobili su samo četiri i to nepotpune plaće. Iako najavljen još u srpnju, predstečajni postupak tek je pokrenut, a novi stečajni upravitelj trebao bi ih posjetiti ovaj tjedan.

 
 
 
 
U Inkopu još čekaju plaće (Video: Dnevnik Nove TV)
U Inkopu još čekaju plaće (Video: Dnevnik Nove TV)

U Inkopu sada, od nekad 200 zaposlenih, radi tek 60-ak ljudi. Dio novca dobili su navodno na ruke. "Ja sam dobio za 3. i 4. mjesec, za drugi kompletno razliku 500 kuna nismo nitko dobili, a neki nisu dobili ni za 4 mjesec još ljudi", rekao nam je Krešo Trčak, radnik navedene tvrtke.

Od nekad 200 zaposlenih radnika ovdje u tvornici Inkop sada ih radi 60-ak . Najveći dio njih je na prisilnom godišnjem odmoru a kako doznajemo 30-ak ih je dalo otkaz.

Oni koji rade, tek manji dio duga su dobili ali navodno - na ruke. "Prema informaciji koju mi imamo da su oni dobili 1000 kuna isplaćenih na ruke, nama direktori tvrdi da to nije isplaćeno mimo zakona", kaže Nenad Leček, predsjednik Sindikata tekstila, obuće, kože i gume.

"Oni nas izbjegavaju ljudi koji mi ne radimo su sada dobili novce na ruke, na crno", smatra jedan od radnika.

Iako im je najavljen u srpnju, predstečajni postupak krenuo je tek prošli tjedan. Stečajni upravitelj radnike bi trebao upoznati krajem ovog tjedna. Plan je sve zaostatke radnicima isplatiti tijekom šest mjeseci. Jer direktori sindikate uvjeravaju - posla ima.

Pomoć čekaju već cijelu godinu. Podsjećamo, nakon posjete inspektorata rada, u srpnju su zbog neisplate plaća u tvornici čije čizme i obuću nose hrvatski vojnici i policjaci, podignute i kaznene prijave.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se