Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stoji iza njega

Pusić poručila: Čačićev odlazak bi destabilizirao Vladu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelništvo Hrvatske narodne stranke okupilo se u Svetom Martinu na Muri.

Nešto iza 11 sati stigla je i Vesna Pusić. Radimir Čačić i Vesna Pusić srdačno su se pozdravili te otišli na kavu. Vesne Pusić nije bilo jučer u Svetom Martinu na Muri kada se novinarima, u vezi nepravomoćne presude zbog prometne nesreće u Mađarskoj, obratio Čačić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Održan dvodnevni seminar Pusić: Isključivanje Čačića iz stranke "apsolutno učvrstilo" HNS Slika nije dostupna Vjera u koaliciju Kajin: Isključenjem Čačića iz HNS-a Pusić je stabilizirala koaliciju

Pusić ni u jednom trenutku nije izričito rekla da stoji iza Čačića nakon presude za prometnu nesreću. Tek je na novinarsko inzistiranje jasno rekla što misli. Naglasila je kako je stabilnost Vlade u ovom trenutku najvažnija i kako je njezin stav da Čačić treba ostati u Vladi. 'Da izađe iz Vlade, to bi za Vladu bilo destabilizirajuće. Što se stranke tiče treba razgovarati o svim problemima', rekla je Pusić. 

Na novinarsko pitanje ima li između nje i predsjednika HNS-a nekih nesuglasica, rekla je da oni već 15 godina raspravljaju o raznim stavovima na razne načine.

'Politički se slažemo u svim važnim pravcima i tako ćemo i nastaviti', poručila je Pusić. Osvrnuli su se i na natpise u kojima strani diplomati poručuju da Čačić treba otići. Izjavila je kako je prošli tjedan bila u Bruxellesu u kojem ovu temu nitko nije spominjao. Nije se spominjala niti među veleposlanicima u Hrvatskoj, pojasnila je.

Osvrnula se i na novinske natpise o sukobu između nje i predsjednika HNS-a rekavši da u ovoj ekonomskoj situaciju kada nema kruha očito narodu treba dati igara.

Čačić je rekao kako on i Pusić surađuju već 15 godine te se nikada nisu razišli u strateškim pitanjima te uvijek držali opći interes ispred osobnog interesa.

>> Evo što konkretno znači presuda Radimiru Čačiću

Podsjetimo, Čačića su oporbene stranke zbog nepravomoćne presude pozvale da odstupi s dužnosti prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva, što je on jučer komentirao u svome stilu. 'Nikada nisam, niti ću donositi odluke pod bilo čijim pritiskom, pogotovo ne pod pritiskom nekih moralnih autoriteta koji se sada javljaju na hrvatskoj sceni. Postoji jedna narodna izreka: Prvo pogledaj tko govori, a onda što govori. Ne trebam nikoga da preuzima moje terete. Ionako mi je dovoljno teško', rekao je Radimir Čačić.

Inače, Dnevnik Nove TV u svom ekskluzivnom istraživanju jučer je objavio da čak 76 posto građana smatra da se Čačić treba povući, dok njih 18 posto misli da bi trebao ostati u Vladi.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene