Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAPRAVILE GA I LIČKE PLANINE

Šerbedžija: Stopostotni sam Srbin i volim domovinu gdje sam rođen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ja sam Srbin, stopostotni! Isto tako volim i domovinu gde sam rođen. Jer, nisu me samo otac i majka napravili, napravile su me i ličke planine, onaj moj Velebit i Jadransko more koje volim ceo život.

"Kad si stranac negdje na drugi način si građanin planete, mala je jedna zemlja. Prepoznajući to u sebi, osjećam ljubav i posebno lokalni patriotizam prema mojoj nacionalnosti i porijeklu. Ja sam Srbin, stopostotni! Isto tako volim i domovinu gdje sam rođen. Jer, nisu me samo otac i majka napravili, napravile su me i ličke planine, onaj moj Velebit i Jadransko more koje volim cijeli život. Napravili su me kao mladog čovjeka zagrebačka akademija i teatar isto kao i Beograd u koji sam dolazio, bilježio prve uspjehe i snimao filmove", rekao je Rade Šerbedžija u intervjuu za beogradske Večernje novosti. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zbog napada iz Stožera Ministar Matić se ispričao Šerbedžiji Slika nije dostupna 'Skrio se u skute Angeline Jolie' Šerbedžija najavio tužbu protiv vukovarskog Stožera

Šerbedžija je to rekao govoreći o svojoj nedavno objavljenoj zbirci pjesama "Stranac". "Ja sam odavno svoj na svome.  Kad jednom postaneš stranac nikad više ne možeš nazad. Rekao mi je veliki hrvatski pjesnik Danijel Dragojević: "Uh, što ti zavidim, ti si ono što ja sanjam cijeli život, da postanem stranac u vlastitoj zemlji". Ima u tome nekakve ljepote", kaže Šerbedžija, koji priznaje da u životu ne bi mogao bez mora te da mu je ribolov posebna strast.

Uskoro će u ribolov u jednom posebnom čamcu, onome koji je pripadao nedavno preminulom glumcu Draganu Nikoliću

"Milena Dravić mi je poklonila Draganov čamac. Inzistirala je da mi ga pokloni i da bude kod mene, jer smo veliki prijatelji. Uskoro ću čamac prenijeti u Hrvatsku i porinuti ga u more u Istri. Vozit ću ga između Fažane i Briona, lovit ću ribu na njemu, prevozit ću moje glumce s njim. Fina je to barka od šest i pol metara. Zvat će se "Gaga". Moram samo njegovu sliku impregnirati na barku, ali da bude crno-bijela, kao neka grafika. I tako će Gaga ploviti sa mnom po Jadranskom moru", rekao je Šerbedžija u intervjuu Večernjim novostima

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene