Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Stići će ih ruka pravde"

Rada Ivković iz Škabrnje: "Bježali smo kroz polje, bila sam sva krvava, prošli smo pakao..."

Rada Ivković razgovra sa Šimom Vičevićem (Foto: Dnevnik.hr)
Rada Ivković razgovra sa Šimom Vičevićem (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Rada Ivković razgovra sa Šimom Vičevićem (Foto: Dnevnik.hr) Rada Ivković razgovra sa Šimom Vičevićem (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Šime Vičević razgovara s Nadom Ivković (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Škabrnja živi s bolnim sjećanjima na žrtvu u Domovinskom ratu. Nema obitelji koja u ratu nije nekoga izgubila.

Rada Ivković iz Škabrnje izgubila je supruga i on je bio prva škabrnjska žrtva. "Tog dana granate su počele padati u 7 ujutro. U kući smo bili ja i troje djece, od kojih je najmlađi imao šest mjeseci. Iz sela smo pobjegli kroz polje u 2.30 po noći, kada su nam rekli da je pola sela poklano. Bijeg je trajao cijelu noć, ni sama ne znam koliko je bilo sati kada smo došli na sigurno.

Pročitajte i ovo Dan nakon snažnog potresa u Tajvanu - 5 Dan kasnije FOTO Broj ozlijeđenih u potresu na Tajvanu prešao tisuću Život u Škabrnji - 3 KOLONA SJEĆANJA Nadbiskup Puljić u Škabrnji: "Glas Siniše Glavaševića bio je svijetla iskra nade u tami ratnih izvješća"

Znam samo da sam bila sva krvava. I dok smo išli, padale su granate. Prošli smo pakao, ali sretna sam što nas nisu uhapsili, što nismo zarobljeni", ispričala je rada svoju potresnu ispovjest.

I za ovu je obljetnicu bila u Koloni sjećanja, kako bi odala počast svim žrtvama i svima koji su dali svoje živote za slobodu. "Za nas Škabrnjance svaka godina je teška, jer nema kuće koja nije izgubila nekoga. Osjećamo tugu, ali i ponos. Danas imamo odraslu djecu. Cijelo selo je puno djece, ljudi su se vratili i stvarno sam ponosna na svoje mještane i na svoju obitelj".

Za Radu je bolan zločin bez kazne, jer za zločine u Škabrnji još nitko nije odgovarao, ali sigurna je da će krvnike stići ruka pravde. "Mislim da će njih stići ruka pravde, niti jedan zločin nije ostao nekažnjen. Mogu se skrivati u Srbiji, u SAD-u, Australiji, ali hoće, bit će kažnjeni", ističe Rada Ivković.  

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene