Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija upozorava

Nova računalna prijevara: Ulagao u kriptovalute pa ostao bez 20 tisuća eura

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Splitska policija zabilježila je novu računalnu prijevaru u kojoj je 66-godišnjak ostao bez više od 20 tisuća eura koje je zbog ulaganja u kriptovalute uplatio u tzv. virtualni novčanik, doznaje se u policiji.

U novoj računalnoj prijevari 66-godišnjak je ostao bez više od 20 tisuća eura koje je zbog ulaganja u kriptovalute uplatio u virtualni novčanik, javlja splitska policija. 

Policiji je prijavio da je nepoznata osoba njegov broj mobitela stavila u grupni razgovor mobilne aplikacije za dopisivanje te su ga u komunikaciji uvjerili u mogućnost zarade putem ulaganja u rudarenja kriptovalutama.

Pročitajte i ovo Ilustracija U malo više od dvije godine Direktor iz Preloga oštetio tvrtku za više od dva milijuna eura: Novac sebi isplaćivao na račun

Potom je uplatio novac u virtualni novčanik, a nakon nekog vremena shvatio je da su novci nestali s njegovog virtualnog novčanika i da je prevaren za više od 20 tisuća eura. Policija u tom slučaju provodi kriminalističko istraživanje.

"Kako ne bi postali žrtvom ovakvog ili sličnog kaznenog djela građanima savjetujemo da budu vrlo oprezni u online transakcijama, da prethodno provjere kome uplaćuju svoj novac i da ne ustupaju svoje osobne podatke nepoznatim osobama odnosno da ne dijele kartični pin ili lozinku za online bankarstvo", poručuju iz policije.

Pročitajte i ovo Šokantna izjava urednice ruske državne televizije Reagirao Kremlj VIDEO Glavna urednica ruske televizije šokirala izjavom: "Moskva bi trebala..."

Podsjećaju i na projekt "SafetyNet-Bitka za sigurnost" jer žele da 2023. bude godina sigurnijeg interneta. Jedan od ciljeva tog preventivnog projekta je osvijestiti građane o realnoj opasnosti i izloženosti kaznenim djelima iz domene računalnog kriminaliteta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene