Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sanacija štete

Račinovci: Vojska za samo dva i pol dana izgradila most

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar obrane Ante Kotromanović i načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Drago Lovrić otvorili su most koji je vojska izgradila za dva i pol dana.

Ministar obrane Ante Kotromanović i načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Drago Lovrić u četvrtak su, kasno popodne u promet pustili most u Račinovcima.

Pročitajte i ovo Rafalei u Hrvatskoj povijesni prelet VIDEO Snimka iz kokpita: Pogledajte kako su piloti iz Rafalea pozdravili hrvatske građane! Marin Miletić O Bogu i ljudima Problemi u Mostu? Oglasio se Marin Miletić: "Uvjeren sam, bit će dobro"

Riječ je o jednorasponom lansirnome mostu "Bejli", izgrađenom na mjestu u poplavi uništenog mosta preko kanala Teča. U samo dva i pol dana izgradili su ga pripadnici Oružanih snaga RH koji su preko ruku prebacili čak 200 tona željeza i drvene građe.

Pusić: Posebno hvala Makedoniji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima!

Napokon je i 20-tak kuća koje su do sada bile odvojene, jer je most odnijela bujica prije dva i pol tjedna, opet spojene s ostatkom sela i njihovi vlasnici više neće morati čamcima odlaziti prema svojim kućama.

'Mislim da će naši vojnici ovdje biti još 15 dana i pomagati u saniranju posljedica poplave, a zatim će se povući jer više nije potrebna njihova nazočnost u ovako velikom broju' rekao je ministar obrane Ante Kotromanović. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene