Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za sve žene zagrebačke županije

Put do posla - prekvalifikacija u dadilju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za sve dugotrajno nezaposlene žene iznad 40 godina, izvrsna vijest.

Zagrebačka županija i Zavod za zapošljavanje, u samo 12 mjeseci osposobit će ih da se zaposle kao profesionalne dadilje. No, neka ne odustaju ni žene s drugih područja.

Pročitajte i ovo Gaza Pakao na zemlji U Gazi je ubijeno najmanje 9000 žena: U prosjeku poginu 63 na dan Zašto se Dan žena slavi baš na 8. mart? 8. mart Zašto Dan žena slavimo baš na današnji dan?

Seminari za certificirane profesionalne dadilje počinju u utorak. Ciljna skupina su dugotrajno nezaposlene žene iznad 40 godina i samohrane majke zlostavljane žene. Teorijski dio obuke je u pučkim učilištima Samobora, Zaprešića i Velike Gorice, a praktični u vrtićima.

Žene s područja Zagreba nisu uključene

'Mi smo obavijestili sve žene na području zagrebačke županije da se izvole javiti. Obavit će se odgovarajuće testiranje čime bi došli do brojke od 60 žena koje bi pohađale taj tečaj', rekao nam je Zlatko Herček iz Razvojne agencije zagrebačke županije.

Međutim ima niz projekata u koje se mogu uključiti i žene s područja grada Zagreba, ali ne još za dadilje? Neke su žene spremne čak i preseliti se van grada samo da dobiju posao. Iz HZZ-a tvrde, moći će se uključiti u obrazovne aktivnosti gdje će se osposobljavati dadilje. No, postoje i neke mogućnosti kroz neke druge projekte realizacije prekvalifikacije u dadilju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene