Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pakao na zemlji

U Gazi je ubijeno najmanje 9000 žena: U prosjeku poginu 63 na dan

Gaza
Gaza Foto: Afp
Prema podacima palestinskog ministarstva zdravstva u pojasu Gaze poginulo je najmanje 9000 žena

Najmanje 9000 žena ubijeno je u pojasu Gaze od 7. listopada, kada je započeo rat Izraela i Hamasa, priopćilo je u petak palestinsko ministarstvo zdravstva.

Nakon krvavog napada palestinskog islamističkog pokreta na civile na jugu Izraela i žestokih napada Izraela na pojas Gaze koji su uslijedili, oko 5000 trudnih žena rađa svakog mjeseca u "teškim, nesigurnim i nezdravim uvjetima", prenijela je agencija Beta.

Pročitajte i ovo Sudar automobila u zagrebačkim Dugavama - 4 Policija na terenu FOTO/VIDEO U prometnoj nesreći sudjelovala tri automobila: Ozlijeđena jedna osoba

Kako je navedeno, oko 60.000 trudnih žena u Gazi pati od "neuhranjenosti, dehidracije i nedostatka odgovarajuće zdravstvene njege".

UN-ova agencija za pomoć Palestincima (UNRWA) objavila je na platformi X da u toj maloj enklavi u prosjeku ginu 63 žene na dan. U objavi se navodi da na Međunarodni dan žena "žene u Gazi nastavljaju trpjeti posljedice brutalnog rata".

Pročitajte i ovo Na području Hrvatske u međunarodnoj akciji uhićena petorica pedofila međunarodna akcija U Hrvatskoj uhićena petorica pedofila: Podijelili i učitali više od 46 tisuća datoteka seksualnog zlostavljanja djece

Glavni povjerenik UNRWA Filip Lazarini ocijenio je da je potrebno više rada za podršku i zaštitu žena, a da je "hitan prekid vatre minimum".

U izraelskim vojnim operacijama i borbama u Pojasu Gaze od početka rata između Izraela i palestinskog islamističkog Hamasa poginulo je 30.878 osoba, objavljeno je u petak.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene