Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vjeruje da će ratifikacija biti na vrijeme

Pusić o Ljubljanskoj banci: Za tango je potrebno dvoje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska inoministrica i dalje je uvjerena da će Slovenija ne samo na vrijeme ratificirati pristupni ugovor, nego da neće biti ni posljednja članica EU koja će to učiniti. Ipak, ističe da je, kada je o Ljubljanskoj banci riječ, 'za tango potrebno dvoje'.

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić ponovila je u ponedjeljak da će Slovenija na vrijeme ratificirati hrvatski pristupni ugovor i da neće biti zadnja koja će to učiniti, te najavila mogućnost da se ovoga tjedna sastane s novim slovenskim pregovaračem Tone Kajzerom.

"Ratifikacija hrvatskog pristupnog ugovora bit će bez daljnjega na vrijeme i neće biti posljednja", rekla je ministrica Pusić u Bruxellesu gdje je sudjelovala na sastanku ministara vanjskih poslova zemalja članica EU.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Analiza slovenskih medija 'Danas će možda doći do početka kraja spora oko Ljubljanske banke' Slika nije dostupna Napušta Janšinu koaliciju Erjavec umjereni optimist, očekuje i dodatni susret s Pusić

>> 'Janša povlačenjem Erjavca sve stavlja na kocku'

Time je odgovorila na novinarsko pitanje usporava li se rješavanje pitanja Ljubljanske banke s obzirom na činjenicu da će se premijeri dviju zemalja susreti 10. ožujka. "Mi možemo biti gotovi i do 4. i do 10. ožujka. Naravno, za tango je potrebno dvoje, prema tome bit će onda kada obje strane odluče kada će to biti", rekla je ministrica Pusić.

Ona je dodala da je rješenje blizu i da su financijski stručnjaci završili svoj posao.

Najavila je mogućnost da se tijekom dana telefonski čuje s novim slovenskim pregovaračem, državnim tajnikom u premijerovu kabinetu te da se s njim sastane ovaj tjedan.

"Mi, (slovenski ministar vanjskih poslova Karl) Erjavec i ja, došli smo vrlo blizu rješenja. Slovenska strana je zbog svojih internih razloga promijenila osobu koja pregovara. Mi takvih internih razloga nemamo, mi funkcioniramo normalno unutar Vlade", rekla je ministrica Pusić.

Ministri Pusić i Erjavec trebali su se sastati u utorak, ali je njihov sastanak otkazan jer je slovenski premijer Janez Janša povukao Erjavca iz pregovora. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene