Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O dogovoru Pusić-Erjavec

Janša: Hrvatska u EU naš je interes; Milanović: Ova priča nas je skupo koštala!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U prvim komentarima jučerašnjeg dogovora Pusić-Erjavec, slovenski premijer Janez Janša rekao je da je Hrvatska u Europskoj uniji u slovenskom interesu. Oglasio se i premijer Milanović, koji smatra da nas je cijela ova priča skupo koštala.

Komentirajući jučerašnji dogovor Vesne Pusić i Karla Erjavca o pitanju Ljubljanske banke, čiji sadržaj još nije javno objavljen, slovenski premijer Janez Janša je najavio da će se još danas čuti s hrvatskim kolegom Zoranom Milanovićem. 'Naš interes je da Hrvatska postane članica Europske unije. Postoje još neki detalji o kojima ja i premijer [Milanović] moramo razgovarati', rekao je Janša u Bruxellesu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Analiza slovenskih medija 'Danas će možda doći do početka kraja spora oko Ljubljanske banke' Slika nije dostupna Napušta Janšinu koaliciju Erjavec umjereni optimist, očekuje i dodatni susret s Pusić

Na pitanje hoće li slovenska vlada potvrditi dogovor Pusić-Erjavec ili će odluku o tome prepustiti parlamentu, Janša je rekao da je još rano za to, 'ali odgovor će se znati u sljedećih nekoliko tjedana'.

'S Milanovićem moram odgurnuti još neke zavjese', zaključio je Janša.

>> Josipović o dogovoru Pusić-Erjavec: Nadam se da će sve biti u redu

U prvoj reakciji na dogovor Pusić-Erjavec hrvatski premijer Zoran Milanović rekao je da ne može ulaziti detalje, potvrđujući da će večeras razgovarati s Janezom Janšom.'I hrvatski i slovenski interesi su veliki, ovo stvarno predugo traje. Sve druge države su ili završile ili su pri kraju postupka ratifikacije hrvatskog pristupnog ugovora', rekao je premijer Milanović.

I dalje je pun optimizma da će Hrvatska na vrijeme ući u Europsku uniju. 'Cijela ova priča skupo nas je koštala - Hrvatska je morala platiti građanima štednju, a Slovenija je izgubila veliko tržište', rekao je Milanović.

Hrvatska inoministrica Vesna Pusić i njezin slovenski kolega Karl Erjavec jučer su nakon gotovo šest sati pregovora u Otočcu ob Krki postigli dogovor o prijedlogu rješenja problema Ljubljanske banke. Prema njihovim riječima, prijedlog se sastoji od nekoliko podvarijanti, a detalje ne žele iznositi dok ga ne prezentiraju svojim šefovima - Zoranu Milanoviću i Janezu Janši.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene