Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukazali na svoje probleme

Pusić razgovarala s predstavnicima hrvatske manjine u Crnoj Gori

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica vanjskih i europskih poslova, Vesna Pusić, razgovarala je u utorak u Kotoru s predstavnicima hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori o položaju i pravima Hrvata u toj zemlji, njihovoj organiziranosti, aktivnostima i problemima te o financijskoj potpori hrvatskim udrugama i medijima koji djeluju u Boki Kotorskoj.

U razgovoru su sudjelovali predsjednik Hrvatskog građanskog društva, Mirko Vičević, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore, Miroslav Franović, predsjednik Hrvatske krovne udruge Dux Croatorum, Zvonimir Deković i zastupnica Hrvatske građanske inicijative u crnogorskom parlamentu, Ljerka Dragićević.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Malo u Areni, malo u Saboru HDZ iznajmio sabornicu europskim pučanima: Oporba tvrdi da su privatizirali Sabor, HDZ uzvraća - "Takva je praksa" Policija (Foto/Arhiva: Miranda Cikotic/PIXSELL) ubojica ga čekao pred stanom Filmska likvidacjia u Crnoj Gori: Ubijen otac navodnih šefova škaljarskog kriminalnog klana

>> Pusić: Nezamislivo da Ljubljanska banka utječe na ratifikaciju

Tijekom razgovora predstavnici udruga ukazali su uglavnom na potrebu rješavanja tehničkih problema, načina finaciranja hrvatskih medija "Hrvatskog glasnika" i "Radio Duxa" te suvremenijeg načina rada s mladima kroz stvaranje kampova za edukaciju i animaciju kao i doniranje stipendija za studiranje i postdiplomske studije na sveučilištima u Hrvatskoj.

Najavljujući u razgovorima današnje potpisivanje sporazuma o euroatlanskom partnerstvu s Crnom Gorom, koji će biti potpisan tijekom dana u Podgorici, hrvatska šefica diplomacije istaknula je kako, vezano za funkcioniranje institucija hrvatskog naroda, postoji namjera napraviti plan kulturne suradnje u regiji na medijskim projektima komunikacije i projektima kulture. "Želimo naglasiti okrenutost prema budućnosti, ali i riješiti probleme koji su ostali kao što su problemi restitucije. Upravo bi Hrvati mogli biti nositelji aktivnosti na približavanju Crne Gore Europskoj uniji", kazala je ministrica Pusić.

Nakon susreta u Kotoru, ministrica vanjskih poslova s izaslanstvom je otputovala u Podgoricu, gdje će se sastati s crnogorskim predsjednikom Filipom Vujanovićem, predsjednikom parlamenta Rankom Krivokapićem te s ministrom vanjskih poslova Milanom Roćenom, s kojim će potpisati sporazum između Hrvatske i Crne Gore o euroatlanskom partnerstvu. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene