Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nešto što nema veze s pristupanjem'

Pusić: Nezamislivo da Ljubljanska banka utječe na ratifikaciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić izjavila je u petak u Zagrebu da Hrvatska nije ponovno otvorila slučaj 'Ljubljanska banka', nego je to učinila Slovenija.

'Hrvatska nije ponovno otvarala tu temu, nego ju je prije 2,5 mjeseca otvorila slovenska strana, odnosno slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec za posjeta Zagrebu', rekla je Pusić na konferenciji za novinare u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova.

Pusić je na upit novinara komentirala izjavu slovenskog predsjednika Danila Tuerka koji je u četvrtak izjavio da je bio neugodno iznenađen time što je nova hrvatska vlada ponovo otvorila pitanja Ljubljanske banke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Međususjedski odnosi Josipović: Hrvatska ne krši memorandum sa Slovenijom Slika nije dostupna Susret dvoje ministara Pusić uskoro s Erjavcem: 'Hoće li Slovenija ispoštovati memorandum iz Mokrica?'

>> Slovenski predsjednik napao Hrvatsku: Trebali bi jako paziti na svoju vjerodostojnost

'Hrvatska bi u situaciji u kojoj jest, u procesu ratifikacija svog pristupnog ugovora i uoči ulaska u Europsku uniju, trebala jako paziti na svoju vjerodostojnost', rekao je Tuerk, prenijela je slovenska novinska agencija STA.

Pusić je nekoliko puta ustvrdila da je Ljubljana, a ne Zagreb ponovno otvorila tu temu koja, ustvrdila je, nema nikakve veze s ratifikacijom pristupnog ugovora između Hrvatske i EU u slovenskom Državnom zboru.

'Bilo bi potpuno nezamislivo da se nađemo u situaciji da po peti put nešto što nema veze s pristupanjem Hrvatske stane na put slovenskom napredovanju ili ratifikaciji hrvatskog pristupnog ugovora', rekla je šefica hrvatske diplomacije.

Premijeri Hrvatske i Slovenije Zoran Milanović i Janez Janša prije tri su dana na sastanku u Mariboru kazali kako su odnosi između dviju zemalja dobri i nije ih narušilo ni nedavno ponovno otvoreno pitanje Ljubljanske banke, jer se ništa ne mijenja, budući da obje vlade poštuju obveze koje su preuzeli njihovi prethodnici. (Hina)


Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene