Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobila austrijski kolač

Pusić o Kurzu: 'Zrači energičnošću!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austrijski ministar vanjskih poslova Sebastian Kurz u službenom je posjetu Hrvatskoj. S njim se danas sastala ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić.

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sastala se s 27-godišnjim austrijskim kolegom Sebastianom Kurzom. Kurz je prije samo nekoliko dana dana stupio na dužnost, a posjet Hrvatskoj je bio njegov prvi službeni posjet nekoj zemlji. Hrvatsku je izabrao, kako je rekao, jer je susjed.

Pročitajte i ovo Ilustracija U Kini Okupljaju se suparničke skupine, cilj je palestinsko jedinstvo: "Podržavamo sve frakcije u postizanju pomirenja" Ilustracija VELIKA AKCIJA SPAŠAVANJA Drama u Austriji: Lavina zatrpala ljude, najmanje dvoje poginulih, helikopteri nadlijeću područje

'Važno je da se ustavne promjene u Hrvatskoj izglasaju, manje je važno kada će to biti'

Kurz je kazao kako je s Pusić već dogovorio nove projekte, a razgovarali su i ulasku zemalja zapadnog balkana u EU. Ministrica Pusić je pak čestitala Austrijancima što su ga izabrali te je kazala kako 'zrači energičnošću' koja bi mogla povoljno utjecati na jačanje odnosa.Također, najavili su sastanak sa slovenskim kolegom kako bi ojačali odnose Austrije, Slovenije i Hrvatske.

Kurz je ministrici Pusić donio tradicionalni austrijski kolač i kazao da mu je žao što ih nije donio više i podijelio sa svima jer ga je iznenadio interes medija za njegov posjet.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene