Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Glas javnosti važan'

Pusić: Ako je većina javnosti protiv monetizacije, to treba poštovati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prva potpredsjednica Vlade i predsjednica HNS-a Vesna Pusić izjavila je danas kako je glas javnosti važan, pa ako većina javnosti bude protiv monetizacije autocesta, to treba respektirati, te je potvrdila da su Amerikanci ponudili posredništvo u sporu između Vlade i mađarskog MOL-a, ustvrdivši da je hrvatskoj strani takvo posredništvo prihvatljivo.

"Ako je glas većine protiv, to treba respektirati", rekla je Pusić na konferenciji za novinare komentirajući početak skupljanja potpisa za referendum o zabrani monetizacije autocesta.

Pročitajte i ovo Davor Filipović Promjene Filipović: ''Preuzimanje OMV-a Slovenije dobro je za Inu'' Ilustracija transakcija MOL prodaje 39 benzinskih pumpi, s Inom preuzima OMV Slovenija: "Profitirat će kupci"

Dodala je, međutim, kako je monetizacija ozbiljan projekt koji ima svoje razloge i racionalnosti. Danas s dva dijela autoceste u Hrvatskoj upravljaju druge tvrtke i menadžmenti, a ne hrvatska država, napominje Pusić.

To je, kaže, odluka koju zajednički treba donijeti s koalicijskim partnerima.

Govoreći o sukobu s MOL-om oko Ine, Pusić je potvrdila da je američka strana ponudila posredovanje, a Vladi je pokušaj takvog posredovanja prihvatljiv. "Naš jedini uvjet bio je da se to ni na koji način ne odražava na arbitražne postupke koji su u tijeku", rekla je Pusić.

Od DIP-a traže upute kako organizirati prikupljanje potpisa u dijaspori

Riječ je o previše ozbiljnoj temi da bi bilo što riskirali. "Ina i Hrvatska previše su platili zbog malverzacija koje su sudski konstatirane, da bi se s time bilo tko mogao više igrati", poručila je prva potpredsjednica vlade i šefica HNS-a.

Ministar gospodarstva i potpredsjednik stranke Ivan Vrdoljak poručio je kako u HNS-u daju sve od sebe da se zaštite nacionalni interesi u energetskom sektoru.

Na konferenciji za novinare upriličenoj u povodu 24. obljetnice osnivanja HNS-a, Pusić je rekla kako se stranka uvijek iznova mora dokazivati biračima jer se "za HNS ne glasa zbog toga što je to obiteljska tradicija". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene