Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Žurno se izjasnite'

Od DIP-a traže upute kako organizirati prikupljanje potpisa u dijaspori

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Organizacijski odbor Inicijative "Ne damo naše autoceste" danas je od Državnog izbornog povjerenstva (DIP) zatražio upute o načinu izjašnjavanje birača izvan Hrvatske tijekom prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma o davanju hrvatskih autocesta u koncesiju.

U pismu DIP-u napominje se da je Ministarstvo uprave u očitovanju navelo kako će referendum biti raspisan ako bude prikupljeno 10 posto potpisa od 4.527.050 birača. Riječ je o brojki, naglašava Inicijativa, koja uključuje birače koji nemaju prebivalište na području Hrvatske.

Pročitajte i ovo Zoranu Milanoviću uručeni su Konačni rezultati parlamentarnih izbora DIP Milanović primio konačne izborne rezultate: Počeo teći važan rok od 20 dana Glasanje na izborima Objavio DIP Kandidati za EP nikad stariji, mlađih nema niti 10 posto

Dosljedno provođenje takvog tumačenja znači da se svim državljanima, neovisno o prebivalištu, treba osigurati priliku za davanje potpisa za raspisivanje referenduma, napominje Inicijativa.

'Ne damo naše autoceste': Potpisi se prikupljaju u cijeloj zemlji

Stoga od DIP-a traži upute o načinu organiziranja prikupljanja potpisa izvan Hrvatske, koji neće biti otežavajući u usporedbi s prikupljanjem potpisa na području Hrvatske, a da prikupljeni potpisi budu valjani.

Inicijativa "Ne damo naše autoceste" potpise za raspisivanje referenduma o davanju hrvatskih autocesta u koncesiju prikuplja od 11 do 25. listopada, stoga moli DIP za žurno postupanje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene