Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ugrozili mnoge putnike

Brzim razmišljanjem pilota izbjegnuta tragedija: Za sve je kriv voditelj kontrole leta

Easy Jetov avion
Easy Jetov avion Foto: Afp
Nova godina u Francuskoj zamalo je počela tragično. Zbog pogreške koju je napravila kontrola leta u Bordeauxu umalo je došlo do sudara zrakoplova. Jedan je polijetao s piste, dok je drugi istovremeno trebao sletjeti na istu pistu. Tragedija je izbjegnuta zbog brzog razmišljanja jednog od pilota.

Pogreška djelatnika zračne luke u Bordeauxu umalo je izazvala veliku zrakoplovnu nesreću.

Naime, djelatnik aerodrom zabunom je odobrio slijetanje EasyJetovog Airbus aviona, dok se u istom trenutku na pisti nalazio avion Robin DR4000 koji se pripremao za polijetanje.

Pročitajte i ovo Krhotine na zemljištu svetišta Onohiyoshi u gradu Kanazawa, prefektura Ishikawa iz minute u minutu FOTO/VIDEO Četiri osobe poginule u razornom potresu u Japanu: U vlakovima zaglavljeno 1400 ljudi, podrhtavanja će trajati mjesecima

U Airbusu se nalazilo 179 putnika, a siguran sudar izbjegnut je brzom reakcijom u pilotskoj kabini. Pri slijetanju osoblje je shvatilo kako se na pisti već nalazi jedan avion te je obustavilo slijetanje samo pedesetak metara od zrakoplova koji se nalazio na tlu.

Preliminarna istraga navodi kako bi uzrok ovako velike pogreške kontrole leta mogao biti manjak osoblja jer je voditelj noćne smjene smanjio broj kontrolora na tri, umjesto šest koliko je bilo previđeno, prenosi Oxford Mail.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tri osobe kritično Buknuo požar u pubu u centru grada: Jedna osoba poginula, brojni teško ozlijeđeni

"Svjesni smo izvješća u vezi s pogreškom kontrole leta koja potvrđuje da su naši piloti cijelo vrijeme slijedili procedure. Sigurnost naših putnika i posade naš je najveći prioritet i nastavit ćemo surađivati u istrazi“, stoji u objavi glasnogovornika EasyJeta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene