Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fizički napad

Uhićen pulski policajac koji je nakon potjere pretukao mladića odgovornog za kaos u gradu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policajac je teško ozlijedio mladića bez vozačke koji se u bolnici bori za život.

Istarska policija u četvrtak je uhitila 33-godišnjeg policijskog službenika zato što je prekoračio ovlasti i teško ozlijedio 29-godišnjaka iz Marčane.

Pročitajte i ovo Uhićen ubojica - 1 Nakon šest mjeseci Zločin koji je potresao Hrvatsku: Policajac optužen za ubojstvo djevojke službenim pištoljem Gradonačelnik Pule Filip Zoričić krivotvoreni potpis Gradonačelnik Pule: "Predsjednica Gradskog vijeća više nema moju podršku, vrijeme je za izbore"

Prilikom policijskog postupanja u noći 20. svibnja na Trgu na mostu u Puli utvrđeno je da policijski službenik prema 29-godišnjaku nije primijenio sredstva prisile već je prekoračio ovlasti i fizički ga napao. Muškarac je pritom zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život, izvijestila je istarska policija.

Pula: Policajac pretukao bjegunca koji je s ukradenim autom napravio kaos u gradu

Prema podacima policije, mladić je bez položenog vozačkog ispita, osobnim automobilom Fiat vozio neprilagođenom brzinom te udario u nekoliko parkiranih automobila, izašao iz vozila i pješke otišao na Trg na mostu gdje su ga zatekli policajci. Jedan od njih ga je pritom teško ozlijedio, a mladić se trenutno, s ozljedama opasnim po život, nalazi u pulskoj bolnici.

Velika akcija u Dubrovniku: Duge cijevi na ulicama 'razbijaju' narko hobotnicu

Policijski službenik je uhićen te će po dovršetku kriminalističkog istraživanja biti priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske. Osim toga, temeljem Zakona o policiji, načelnik istarske policije Dragutin Cestar donio je rješenje o udaljenju policijskog službenika iz službe. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene