Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skupi propust

Puknuta cijev poplavila riječki Centar za dijalizu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poplavljen je i novi centar za dijalizu u Rijeci, ali ne zbog obilnih kiša ili izlijevanja rijeke već zbog puknuća priključne cijevi što je izazvalo curenje vode cijelu noć.

Centar vrijedan oko 60 milijuna kuna nema ni u jednom boksu odvod, tako da voda nije nigdje mogla isteći. Tek ujutro kada su pacijenti trebali doći na dijalizu, bolničko osoblje je cijeli Centar zateklo u vodi.

Pročitajte i ovo KBC Zagreb Strepe zbog dijalize HZZO dobio očitovanje bolnica i poliklinike, a teški bolesnik odgovorio Berošu: "Još ne znamo što će biti s nama, a ne bi bilo dobro da nas sele po bolnicama" Vili Beroš Sramotan slučaj Nakon našeg teksta ministar Beroš najavio: "Postoji rješenje za pacijente koje muče termini za dijalizu"

>> Krenule inspekcije u centrima za hemodijalizu

Neki kažu da je visina vode dosegnula do tri centimetra. Uređajima za isušivanje uspjeli su ukloniti vodu, no zidovi su i dalje u nekim dijelovima mokri. Iznos štete još nije poznat.

'Mi smo već jedanput imali sličan slučaj koji se dogodio na jednom drugom dijelu dovodnog sustava koji vodi u aparat za hemodijalizu. Međutim, radilo se o blažem slučaju tako da je tadašnji postupak dijalize bio dogođen za dva sata. Danas, međutim, zbog izljevanja određene količine vode, morali smo intervenirati radi sigurnosti', kazao je dr. Sanjin Rački, pročelnik Zavoda za nefrologiju i dijalizu u Rijeci napominjući kako se još čeka službena potvrda da voda nije ušla u električni sustav.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene