Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"marić kotlokrpa"

Puhovski o novom udaru na Plenkovićevu Vladu: "Da je imao više vremena, sigurno ne bi za novog ministra izabrao docenta koji vozi dizel"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Politički analitičar Žarko Puhovski komentirao je za DNEVNIK.hr ostavku ministra financija Zdravka Marića i posljedice ostavke na Vladu Andreja Plenkovića.

Politički analitičar Žarko Puhovski komentirao je za DNEVNIK.hr iznenadni odlazak ministra Marića iz Vlade. Puhovski smatra da se Marić našao u poziciji kotlokrpe, odnosno onog koji krpa lonce i kuhinjsko posuđe, i da se sada pokazalo da tih rupa ima previše. "On najbolje zna koliko tih rupa ima i gdje su i može se, prije svega, raditi o tim motivima", navodi Puhovski. 

Kaže da je naišao i na jedan duhoviti komentar koji bi mogao oslikati motiv odlaska. "Marić je odlučio obilježiti propast svijeta u obiteljskom okruženju", rekao je Puhovski. Ne misli da Marić odlazi zbog afere koja će tek isplivati u javnost. 

Puhovski smatra da se radi o velikom udarcu na Plenkovićevu Vladu, od kojeg će se Plenković opet ekspresno oporaviti. 

"Marić i Butković jedini su imali ugled u svom resoru bez obzira na afere, što se za ostale ministre ne može reći", kaže politički analitičar. 

O novom Plenkovićevu izboru i novom ministru financija Puhovski kaže: "Da je Plenković imao više vremena, sigurno ne bi za novog ministra izabrao docenta koji vozi dizel."

Naime u imovinskoj kartici supruge novog ministra Marka Primorca navodi se da Primorac posjeduje osobni automobil BMW 520D iz 2017. godine u vrijednosti od 200.000 kuna. 

Puhovski kaže da u Europskoj uniji nije moguće da novim ministrom postane netko tko vozi dizel. "Netko bi trebao imati problem s njegovim autom… Ja osobno ne volim dizel, ali ovo je indikativno", uvjeren je. 

Smatra i kako je riječ o tome da je Plenković morao nekoga naći nabrzinu i da sigurno nije imao vremena nekoliko tjedana, kako se pojavilo u medijima. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna imovinska kartica Novi ministar je milijunaš: Vozi BMW, godišnje zarađuje oko 700.000 kuna i ima ogromnu ušteđevinu

O Plenkovićevoj poziciji nakon Marićeva odlaska kaže: 

"On će se sigurno brzo opraviti nakon ovoga, njegova vladajuća većina je stabilna. A vladajuća većina bi prihvatila bilo koga za ministra jer vjeruju Plenkoviću. Možda će netko imati osebujne komentare na novog ministra, ali će disciplinirano glasati za njega. Općenito, kada se gleda imidž HDZ-a, on je katastrofalan, ali Vlada je stabilna. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PROMJENE U VLADI Primorac se cijepio preko reda, baš kao i njegova supruga: Mladi i ambiciozni pod Plenkovićevim skutima

To objašnjavam cinizmom u biračkom tijelu koje je otporno na skandale. Biračko tijelo smatra da su svi političari lopovi, ali da će izabrati 'svoje lopove'. To se pokazalo na primjeru supruge predsjednika Milanovića. Bilo je onih koji su je i branili, poput zastupnice Kekin", rekao nam je zaključno Puhovski. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene