Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prvi zahtjev Ustavnom sudu zbog parkiranja na Gornjem gradu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vjerovali ili ne, problemom parkinga na zagrebačkom Gornjem gradu morat će se pozabaviti i Ustavni sud.

Stanari najpoznatijeg dijela grada se žale, tvrdeći da Gornji grad lagano odumire, zatvaraju se poznati kafići i restorani.

Pročitajte i ovo HDZ-ovo kombi-vozilo parkirano na parkingu za invalide Baš bezobzirno HDZ-ovo vozilo parkirao kao šerif, prolaznici ostali u nevjerici; Iz stranke poručili: "Vozač se sam prijavio policiji" Osoba s invaliditetom dobila kaznu Šef Udruge rezigniran Šok za osobe s invaliditetom: "Počeli su nam naplaćivati kazne"; Nakon našeg upita u Gradu razmišljaju o promjenama

Mnogi Zagrepčani zabrinuti su za budućnost ovog kvarta i boje se da polako gubi svoj šarm. Bojan Boić, čija obitelj još od 19. stoljeća živi u Matoševoj ulici kaže - sve se promijenilo.

'Stari krovovi, Taverna, pa vrlo posjećeni Indis i Tolkien house su već zatvoreni, a ovi preostali će se vjerojatno isto zatvarati jer građani reagiraju vrlo jednostavno - naprosto ne dolaze više, kaže Boić.

Nedavna odluka o zabrani parkiranja mnoge je izbacila iz takta. Gradonačelnik tvrdi da nikakvih pritužbi nije bilo.

'Građanima Gornjeg grada smo napravili nešto što nikome nismo napravili u gradu u pozitivnom smislu...osigurali smo im parkirno mjesto ispred njihovih kuća i označili ih brojevima da mogu parkirati', ocjenjuje gradonačelnik Milan Bandić.

A upravo u tome i jest problem. Mjesta su rezervirana za određene automobile i veći dio dana zjape prazna. Naš sugovornik mjesto nije dobio jer je kupio auto na leasing pa nema prometnu na svoje ime i adresu, što uredbom nije predviđeno.

'To je notorna diskriminacija i u tu svrhu sam podnio Ustavnom sudu zahtjev za ocjenu ustavnosti ove odredbe, kaže Boić.

Iako je uspinjačom spojen s centrom, prazni lokali, klupe i parkirališna mjesta, najbolje govore koliko je Gornji grad zapravo udaljen od građana.

Više u video prilogu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene