Obavijesti Video Pretražite Navigacija
16 helikoptera

Prvi probni letovi Kiowa Warriora u Zemuniku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Helikopteri Kiowa Warrior koje su hrvatske Oružane snage dobile prošle godine izveli su prve probne letove u Zemuniku.

U Eskadrili helikoptera zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane u vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku prvi helikopteri OH-58D Kiowa Warrior izveli su u utorak probne letove.

Riječ je o završnim pripremnim radnjama prije početka letačke obuke. Šesnaest helikoptera OH-58D Kiowa Warrior dio je projekta opremanja Oružanih snaga RH izvidničko-borbenim helikopterima kroz potporu Vlade i Oružanih snaga SAD-a.

Zapovjednik Eskadrile helikoptera pukovnik Krešimir Ražov rekao je kako se probni letovi provode uz stručno vodstvo američkih instruktora letenja i zrakoplovno-tehničkog osoblja.

"Eskadrila helikoptera je spremna za početak letačke obuke, a probni letovi zadnja su stepenica prije službenog početka obuke. Probni letovi uključuju probe svih sustava na zemlji i zraku kao i auto-rotacije i u posadi uvijek leti po jedan hrvatski pilot. Pred nama je veliki izazov jer razvijamo nove sposobnosti ne samo HRZ-a i PZO-a nego i Oružanih snaga RH", istaknuo je Ražov, objavio je portal ORSH.
 

Pročitajte i ovo Prisluškuje li Rusije njemačke oružane snage? Objavljen tajni razgovor Rusija prisluškuje njemačku vojsku? ''Ovo bi moglo biti vrlo ozbiljno'' Slika nije dostupna Jačanje vojne eskadrile MOĆNI KIOWA WARRIORI Stigli u Hrvatsku jednim od najvećih aviona na svijetu

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene