Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jačanje vojne eskadrile

MOĆNI KIOWA WARRIORI Stigli u Hrvatsku jednim od najvećih aviona na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedanaest helikoptera Kiowa Warrior dopremljeni je u bazu Zemunik, objavio je MORH. Pošiljka je stigla američkim avionom C-5 Galaxy, jednim od najvećih vojnih aviona na svijetu.

Preostalih 11 helikoptera OH-58D Kiowa Warrior iz projekta opremanja Oružanih snaga RH izvidničko-borbenim helikopterima, kroz potporu Vlade i Oružanih snaga SAD-a, dopremljeno je rano jutros u zrakoplovnu bazu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane - u vojarnu Zemunik.

Pročitajte i ovo Hitna helikopterska medicinska služba - 3 SVAKA SEKUNDA JE BITNA "Ovo se ne mjeri eurima, već spašenim ljudskim životima": Evo kako će funkcionirati helikopterska hitna služba Black Hawk Pod garancijom su Potvrđeno Dnevniku Nove TV: Dva helikoptera Black Hawk prizemljena i već neko vrijeme ne lete

Pet helikoptera isporučeno je krajem srpnja ove godine, a s ovom je pošiljkom zaokružena  isporuka svih 16 helikoptera Kiowa Warrior kojima će biti opremljena Eskadrila helikoptera u bazi Zemunik.

I ovoga puta helikopteri su stigli američkim avionom C-5 Galaxy, jednim od najvećih vojnih aviona na svijetu.

Helikopteri OH-58D Kiowa Warrior koji su isporučeni Hrvatskoj vojsci proizvedeni su u razdoblju od 2010. do 2012., a u operativnu upotrebu uvedeni su između 2012. i 2015. godine. Dolaze sa standardnim kompletom naoružanja, optičko-elektroničkim senzorima te radio komunikacijskom i navigacijskom opremom, navode u MORH-u.

Obuka hrvatskih pilota na Kiowa Warriorsima koji su stigli u srpnju, međutim, još nije počela. Obučavati bi ih trebali američki instruktori.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene