Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Islamska vjera

Prvi je dan Ramazana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi je dan Ramazana, najvažnijeg i najsvetijeg mjeseca islamske vjere.

Ramazan je mjesec početka objave Kurana, ali i mjesec posta koji podrazumijeva strogu apstinenciju od jela, pića, pušenja i svih užitaka od zore pa do zalaska sunca i to 30 dana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U audio snimci IS POZIVA NA RAT TIJEKOM RAMAZANA 'Navalite na teroriste padajući kao mučenici' Slika nije dostupna Bajram Šerif Mubarek Olsun! Predsjednik Vlade Zoran Milanović čestitao Ramazanski bajram

Muslimani se tijekom ramazana intenzivno mole, do pet puta na dan. Smatra se da ovaj mjesec vjernik oživljava osjećaje plemenitosti, solidarnosti i odgovornosti prema drugima.

>> Ramazanska poruka muftije Aziza ef. Hasanovića

'Evo kako je danas prvi dan posta mjeseca ramazana, najznačajnijeg mjeseca za nas muslimane, mjeseca Kurana i posta, stoga čestitam svim vjernicima, pripadnicima islamske vjere Ramazan Šerif Mubarek Olsun, neka vam je Ramazan blagoslovljen i sretan', rekao je Hafiz Aziz Efendija Alili, glavni imam islamske zajednice u Zagrebu. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene