Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dnevnik Nove TV od početka prati priču

Najslađa reakcija na novoobnovljenu školu u Vukovaru: Na pitanje što joj se najviše sviđa, učenica odgovara kratko i jasno

Aktualno Galerija Edita Mičić, učenica 1. razreda OŠ Nikole Andrića Edita Mičić, učenica 1. razreda OŠ Nikole Andrića Foto: DNEVNIK.hr Josipa Kotromanović Sauka, ravnateljica OŠ Nikole Andrića Josipa Kotromanović Sauka, ravnateljica OŠ Nikole Andrića Foto: DNEVNIK.hr +0 Josipa Kotromanović Sauka, ravnateljica OŠ Nikole Andrića, i Martina Bolšec Oblak Galerija 1/3 >>
Na prvi dan škole među najsretnijim učenicima sigurno su oni iz vukovarske škole Nikole Andrića.

Više od 25 godina učenici su nastavu slušali u ratom devastiranoj školi, u kojoj kao da je vrijeme stalo. Uništena fasada, prozori koji prokišnjavaju, školske ploče s rupama ... bili su njihova svakodnevica.

Dnevnik Nove TV o stanju škole intenzivno je počeo izvještavati prije šest godina. Politička obećanja samo su se nizala, mali Vukovarci više nisu ni vjerovali da je obnova moguća,

I zato su mnogi u nevjerici dočekali današnji dan. Zbog obnove škole mijenjali su se zakoni, uloženo je više od 20 milijuna kuna, kasnili su radovi, ali napokon su danas vrpcu svoje nove škole prerezali njezini učenici.

"U našoj borbi nismo bili sami. Ovom prilikom zahvaljujemo svim medijima koji su nas pratili te podsjećali sve one koji su na to mogli utjecati da vrijeme prolazi i da predugo čekamo obnovu. Posebno bismo izdvojili Novu TV, kojoj nismo bili tek jedna od novinarskih priča ili problema u društvu, nego takva priča od koje godinama nisu odustajali, i svojom upornošću i pravim istraživačkim novinarstvom puno su doprinijeli ubrzanju obnove škole", u svom govoru naglasio je jedan učenik. 

U Vukovaru je Martina Bolšec Oblak, a u školi još traje priredba dobrodošlice za učenike prvih razreda, kojih će ove godine biti 25.

Među onima koji će prvi put sjesti u ove klupe je i gošća Dnevnika Nove TV, Edita Mičić.

Ispričala je kako joj je škola odlična, a odlično joj je prošao i prvi dan. Na pitanje što joj je najljepše, kratko jasno je odgovorila: "Sve".

Najviše je, kaže raduje njena učionica. Na dar su dobili i olovke i sad su spremni za školu. 

Oduševljenje ne krije ni ravnateljica škole.

"Mi smo svi oduševljeni, zadovoljni i sretni. Napokon vas možemo ugostiti u prostorima naše škole koja je suvremeno opremljena, ja mislim, na ponos cijele Hrvatske", rekla je Josipa Kotromanović Sauka i ispričala kako su reagirali stariji učenici, koji su dosad išli u staru, derutnu školu.

"Bili su začuđeni i iznenađeni. Vikali su da je to njima kraljevska škola, najbolja u svijetu, najbolja u Hrvatskoj. Uočili su veliku razliku između stare i nove škole", rekla je i nabrojila što se sve promijenilo.

Pročitajte i ovo Škola u Vukovaru (Dnevnik.hr) JE LI SADA DOISTA KRAJ? Za obnovu jedne od najderutnijih hrvatskih škola, o kojoj smo mnogo puta izvještavali, osigurano 15 milijuna kuna

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ništa od obnove škole Vukovarska djeca ponovno su iznevjerena: "Ovo izgleda morbidno, pesimistično i loše utječe na psihu"

"Imamo suvremeno opremljenu kuhinju sa blagovaonicom, dvije informatičke učionice kompletno opremljene. Mislim da je stvarno od sportske dvorane do kabineta škola opremljena onako kako i priliči 21. stoljeću", zaključila je ravnateljica. 

Martina Bolšec Oblak podsjetila je kako su učenici škole Nikole Andrića, unatoč lošem stanju zgrade, uvijek ostvarili sjajne uspjehe. 


 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene