454752
454752
454752
454752
454752

Predsjedništvo Sabora o rasporedu sjedenja i stambenom pitanju zastupnika

  • , 25.10.2016., 14:44
  • Autor:
  • komentara

Saborski vrh mora se dogovoriti oko rasporeda prostorija .

 
 
 
 
Predsjedništvo Sabora održava svoju prvu sjednicu od konstituiranja (Video: Vijesti Nove TV u 14)
Predsjedništvo Sabora održava svoju prvu sjednicu od konstituiranja (Video: Vijesti Nove TV u 14)

Prva sjednica Predsjedništva Hrvatskoga sabora održat će se danas u 13.30 sati.

Predsjedništvo Sabora održava svoju prvu sjednicu od konstituiranja. Saborski vrh mora se dogovoriti oko rasporeda prostorija u saboru koje stranke koriste za svoj rad kao i o rasporedu sjedenja u sabornici. Predsjedništvo će donijeti i odluku o pravu zastupnika na rješavanje stambenog pitanja.

Podsjetimo, po zakonu, zastupnici koji žive na udaljenosti većoj od 50 km od Zagreba i nemaju bliži smještaj, imaju pravo na plaćeni stan, režije i 1000 kuna naknade za odvojeni zivot.

Predsjedništvo čine predsjednik Sabora Božo Petrov, te potpredsjednici: Milijan Brkić (HDZ), Gordan Jandroković (HDZ), Željko Reiner (HDZ), Milanka Opačić (SDP) i Ivan Vrdoljak (HNS).

 

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se