Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjed Zemuničana

Prosvjed u Zemuniku: 'Za sve bi bilo najbolje da se Romi vrate kući!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stotinjak mještana Zemunika održalo je prosvjed protiv načina života doseljenih Roma.

Mještani općine Zemunik u zadarskom zaleđu, njih 100-tinjak, mirno je prosvjedovalo kako bi javnosti ukazali na, kako su rekli, gorući problem koji imaju s bespravno naseljenim Romima u Zemuniku Gornjem. Zemuničani se posebno žale na zagađenje okoliša - velike količine smeća i otpada, paljenje plastike i guma opasnih po zdravlje njihove djece, kao i na stalno potenciranje svađa i nereda. Također ističu kako su Romi bespravno zaposjeli nekoliko kuća vlasnika srpske nacionalnosti zbog čega ni povratnici ne mogu u svoje domove.

Pročitajte i ovo Stradao ronilac kod Zadra Kod Zadra U moru pronađen mrtav ronilac, utvrđuje se uzrok smrti Ilustracija Priveden je Šok u Zadru: Pijan galamio i prijetio metalnom šipkom

'Nismo rasisti i nemamo ništa protiv Roma, ali imamo protiv njihovog načina života', poručio je, uz ostalo, načelnik Općine Zemunik Josip Marušić. Vjerujem da ti ljudi sigurno imaju svoje domove, jer do sada su negdje živjeli. Zato bi najbolje za svih bilo da se vrate u svoje domove, ali bez ikakvog nasilja.

Protiv Roma nemamo ništa, i oni su građani Hrvatske, ali s ovakvim zagađivanjem okoliša se nećemo pomiriti, kazao je Marušić. Prosvjed je protekao bez izgreda. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene