Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispitan u USKOK-u

Protega se izjasnio da se ne osjeća krivim

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivšeg predsjednika Uprave Hrvatske poštanske banke Josipa Protegu danas su u sjedištu USKOK-a ispitali istražitelji o navodnim nezakonitostima prilikom dodijele višemilijunskih kredita četvorici poduzetnika, uhićenih u antikorupcijskoj akciji Bankomat, zajedno s još dvojicom bivših čelnika banke.

Ispitivanje Protege u sjedištu USKOK-a u Gajevoj ulici trajalo je oko tri sata, no kako su USKOK-ove istrage tajne službeno se nije moglo doznati što je rekao istražiteljima. Neslužbeno se, pak, doznaje da je iznio obranu i očitovao se o USKOK-ovim optužbama. Njegov branitelj Čedo Prodanović izjavio je kako se Protega izjasnio da se ne osjeća krivim. Dodao je da će uložiti žalbu na odluku o jednomjesečnom zadržavanju njegovog branjenika u istražnom zatvoru.

Pročitajte i ovo Ilustracija zločinačko udruženje Uhićenja u tijeku: Nova akcija USKOK-a i policije Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu

Protega se 2. siječnja u pratnji branitelja predao policiji na hrvatsko-slovenskom graničnom prijelazu Bregana, nakon što je za njim bila raspisana međunarodna tjeralica. U trenutku uhićenja ostale šestorice osumnjičenih Protega je, naime, bio na skijanju u Austriji, a na nagovor branitelja skratio je odmor i predao se policiji.

>> Protega u Remetincu čeka ispitivanje USKOK-a

Njega, bivšeg predsjednika Uprave i direktora financija HPB-a Marija Kirinića te bivšeg člana Uprave Ivana Sladonju tereti se za zlouporabe položaja i ovlasti te udruživanjem za počinjenje kaznenih djela. USKOK ih, naime, tereti da su poduzetnicima Borisu Šimuniću, Svetimiru Gadži, Oliveru Beideneglu i Ivanu Galiću nezakonito odobrili višemilijunske nenamjenske kredite, mimo procedure i bez provjera kreditne sposobnosti te potrebnih garancija vraćanja kredita. Poduzetnike se, pak, sumnjiči za poticanje na zlouporabe. USKOK je protiv svih pokrenuo istragu, a sudac istrage ih je zadržao u jednomjesečnom istražnom zatvoru. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene