Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više od 40 milijuna kuna

Prosvjetnim radnicima isplaćene naknade za prijevoz i zaostaci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Sindikata zaposlenih u hrvatskom školstvu Preporod Željko Stipić potvrdio je danas da su zaposlenicima u školstvu plaćene naknade za prijevoz za prosinac i siječanj, te zaostaci za smanjenu plaću za studeni, koja je isplaćena u prosincu.

"Danas ujutro isplaćene su naknade za prijevoz za prosinac i siječanj te zaostaci za smanjenu plaću za studeni", rekao je Stipić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Osvrt na primanja Jovanović: 62 posto zaposlenih u obrazovanju imat će veću plaću Slika nije dostupna I manja mirovina Nastavnici u nevjerici: Onima s najviše radnog staža idu manje plaće!

Naknade za prijevoz isplaćene su svim zaposlenicima u osnovnim školama, iznose oko 20 milijuna kuna mjesečno, što znači da im je ukupno isplaćeno više od 40 milijuna kuna. Stipić nije imao podatke o iznosu isplaćenom za zaostatke.

Pismo premijeru: 'Koliko je nisko spuštena ljestvica tolerancije za nesposobne i štetne ministre'

Njegova je procjena da od 40.000 zaposlenih u osnovnim školama, njih oko dvije trećine imaju pravo na naknadu troškova prijevoz, a godišnje se za troškove prijevoza izdvaja oko 260 milijuna kuna.

Isplata naknada kasnila je 40 dana budući da je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u prosincu sindikate prosvjete izvijestilo kako im ne može isplatiti naknadu za prijevoz i prekovremene sate do kraja prosinca, pa je isplata odgođena za početak siječnja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene