Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Štrajk ide dalje

Prosvjedna šetnja zaposlenika na riječkim sudovima: "Ovaj odnos je autokratski i ponižavajući"

Aktualno Galerija Prosvjedna šetnja pravosuđa - 3 Prosvjedna šetnja pravosuđa - 3 Foto: DNEVNIK.hr Prosvjedna šetnja pravosuđa - 2 Prosvjedna šetnja pravosuđa - 2 Foto: DNEVNIK.hr Prosvjedna šetnja pravosuđa - 1 Prosvjedna šetnja pravosuđa - 1 Foto: DNEVNIK.hr Tanja Ostović, zaposlena u pravosuđu Tanja Ostović, zaposlena u pravosuđu Foto: DNEVNIK.hr +1 Pavica Kovačević, zaposlena u pravosuđu Galerija 1/6 >>
Za vrijeme dnevne pauze zaposlenici u pravosuđu na riječkim sudovima prošetali su od Općinskog suda u Rijeci do Korza i poručili kako ne odustaju od svojih zahtjeva.

Zaposlenici u pravosuđu na riječkim sudovima održali su prosvjednu šetnju. Povorka je krenula od Općinskog suda u Rijeci, a putem do Korza pridružili su im se i službenici ostalih pravosudnih tijela. Na taj su način još jednom upozorili da od svojih zahtjeva ne odustaju. Šetnja je održana za vrijeme dnevne pauze, a štrajk, poručuju, nastavljaju i dalje.

Pročitajte i ovo Muzej za umjetnost i obrt Šteta se još procjenjuje Voda probila krov zagrebačkog muzeja, eksponati oštećeni više nego u potresu

"Ovo je jedini način da pokažemo koliko nas ponižavaju, znači nije dovoljno da su plaće tako minimalne nego ovaj odnos je autokratski i stvarno ponižavajući"; rekla je Tanja Ostović, zaposlena u pravosuđu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Informacije o bivšem šefu Političar koji se bori protiv mafije zatvoren zbog prodaje strogo povjerljivih mafijaških dosjea

Pavica Kovačević pak dodaje kako su oni desna ruka suca te da je njihova uloga jako podcijenjena.

Prosvjedna šetnja pravosuđa - 1 Prosvjedna šetnja pravosuđa - 2 (Foto: DNEVNIK.hr)

"Ja ne znam po čemu smo mi u EU osim što su nam cijene veće nego u EU, a da ovaj posao radimo u bilo kojoj civiliziranoj zemlji EU dobili bi bar 4 puta veću plaću", smatra Kovačević.

Prosvjedna šetnja pravosuđa - 1 Prosvjedna šetnja pravosuđa - 3 (Foto: DNEVNIK.hr)

"Svaka akcija vremenom daje rezultate samo moramo ostati uporni, tako da se ja nadam da će nas i građani sada još možda više percipirati", zaključila je Slavica Juranić, županijska povjerenica za Primorsko - goransku županiju.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene