Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik Josipović:

'Prosvjedi legitimni, mnogi imaju razloga za nezadovoljstvo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović je prilikom dolaska na tradicionalnu proslavu Praznika rada u Maksimiru o sindikalnim prosvjedima rekao ' riječ je o legitimnom prosvjedu, jer mnogi imaju razloga za nezadovoljstvo'.

Nakon dolaska u zagrebački Maksimir na središnju proslavu Međunarodnog praznika rada, 1. svibnja, predsjednik Ivo Josipović je u izjavi novinarima naglasio kako i ove godine Praznik rada u Hrvatskoj obilježavamo u ozračju krize, kada mnogi nemaju priliku raditi, a dio zaposlenih ne prima plaću.

'Najvažniji je zadatak otvoriti nova radna mjesta, pokrenuti novi ciklus i potaknuti investicije',rekao je Josipović novinarima na ulazu u Maksimirski park, gdje su ga građani dočekali s pljeskom.

Pročitajte i ovo Prosvjed vozača ZET-a na Črnomercu - 7 Prosvjeduju Evo koliku plaću imaju vozači tramvaja: "To je za takve uvjete premalo jer ti ljudi proživljavaju svašta" Tomislav Pokrovac Prosvjed u srijedu Hrvatska ima novi sindikat - sutra će na cestu traktorima nezadovoljni mjerama kojeprovodi država

>>Dvadeset tisuća sindikalnih zvižduka premijeru i Vladi: 'Nije nas okupila oporba, nego jad i bijeda!'

Odgovarajući novinarima na pitanje kako komentira sindikalni prosvjed u Zagrebu, rekao je kako je uvjeren da će poruka biti konstruktivna, jer 'znamo koji su nedostaci i što trebamo činiti'. Upitan hoće li biti ikakvoga učinka, ponovio je da je prosvjed poruka, a da 'efekt dolazi od rada, investicija i Vlade'.

Uz prvosvibanjske čestitke, Josipović se u Maksimiru rukovao s građanima, među kojima su bili brojni umirovljenici, djeca, ali i invalidi u kolicima koji su se željeli pozdraviti s predsjednikom Republike.(HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene