Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plaće padaju 13. mjesec zaredom

Najbolje i najlošije plaćeno zanimanje u Hrvatskoj je...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najlošije u Hrvatskoj su plaćeni radnici u prerađivačkoj industriji, posebice proizvodnji odjeće gdje je satnica 16 kuna i 19 lipa, odnosno u prosjeku 2.809 kuna na mjesec.

Prema podacima o plaćama za ožujak, koje je objavio državni zavod za statistiku najbolje su plaćeni zaposleni u telekomunikacijama. Njihova prosječna neto plaća iznosi 12.353 kune. Odmah iza njih po visini plaće nalazi se promidžba i zračni promet.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon godine dana LISTA SRAMA U ovom trenutku 22 000 radnika ne prima plaću Slika nije dostupna Početkom svibnja Uskoro crne liste poslodavaca: Tko će se naći na njima?

>> Radnici bez plaća, prijete stečaji i likvidacije usred sezone

'Razlika između jednih i drugih postoji. Činjenica je da je to izgled tržišta. U Hrvatskoj je sasvim jasno da neki poslovi imaju i puno veću cijenu, neki možemo govoriti i da su precijenjeni', izjavio je Krešimir Sever. 'Treba stvoriti uvijete da ovi ljudi koji sda imaju manje plaće imaju mogućnosti iskoračiti u poslove s većom dodanom vrijednošću za što treba potpora države i znanje menadžmenta a nažalost nema ni jednoga ni drugoga', dodao je Sever. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene