Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bogatioja blagajna

Proračun Zagrebačke županije rebalansom veći skoro osam posto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rebalansom proračuna Zagrebačke županije za 2012., ovogodišnji županijski proračun povećat će se 7,91 posto i iznosit će 296,3 milijuna kuna, predložio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić na današnjem kolegiju, a taj prijedlog odluke razmotrit će i Županijska skupština na sjednici 20. rujna.

U priopćenju iz Zagrebačke županije navodi se da je rebalans bio potreban zbog sufinanciranja međumjesnog javnog prijevoza za redovite učenike srednjih škola i pomoći jedinicama lokalne samouprave za ublažavanje posljedica elementarne nepogode odnosno zbog usklađivanja planiranih decentraliziranih sredstava s odobrenim sredstvima iz državnog proračuna te usklađivanja viška sredstava ostvarenih u prethodnom razdoblju.

Na kolegiju je utvrđen i prijedlog polugodišnjeg izvještaja o izvršenju županijskog proračuna u prvih šest mjeseci kada su ostvareni ukupni prihodi od 147 milijuna kuna tj. 53,7 posto ukupnog godišnjeg plana i rashodi od 97,2 milijuna što je u odnosu na plan 35,9 posto. O tome će također odlučiti Županijska skupština.

>> Sony promovira Zagreb, oduševljeni gradom!

Ako tako prihvati Županijska skupština, Zagrebačka će županija dodijeliti tri milijuna kuna bespovratnih sredstava svojim gradovima i općinama za otklanjanje posljedica elementarne nepogode. Naime, župan Zagrebačke županije 20. kolovoza proglasio je elementarnu nepogodu - sušu za područje cijele županije koja je uzrokovala velike materijalne štete u poljoprivredi, a po prvim izvješćima iz 22 općinska i devet gradskih povjerenstava, šteta se procjenjuje na oko 100 milijuna kuna.

Zagrebačka županija donijela je i prijedlog odluke o kriterijima i načinu financiranja troškova prijevoza učenika srednjih škola Zagrebačke županije jer bi se županijama iz državnog proračuna trebala osigurati sredstva za 75 posto cijene mjesečne karte za autobus, vlak, a najviše do visine mjesečnog limita koji za Zagrebačku županiju još uvijek nije utvrđen.

>> Zmajlović podignuo optužni prijedlog protiv Bandića i Grada Zagreba

'U slučaju da odlukom resornog Ministarstva za Zagrebačku županiju bude utvrđen mjesečni limit koji je manji od 75 posto mjesečne učeničke karte za autobus, Zagrebačka županija snosit će prijevozniku razliku sredstava do 75 posto cijene karte', rekao je župan Stjepan Kožić te izrazio uvjerenje da će gotovo svi učenici srednjih škola s područja Zagrebačke županije imati besplatan prijevoz. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Praznik rada na Bundeku zabava od jutra FOTOGALERIJA Grah, glazba i roštiljanje: Građani širom zemlje slave Praznik rada Počinje izgradnja Biciklističke magistrale - 3 u Zagrebu Biciklom od Savske do Dugog Sela: Počinje izgradnja Biciklističke magistrale

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene