Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog neodlaganja smeća

Zmajlović podignuo optužni prijedlog protiv Bandića i Grada Zagreba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo zaštite okoliša i prirode je protiv Grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića podnijelo optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu u Zagrebu.

Optužni prijedlog je pokrenut jer Grad Zagreb u razdoblju od 22. do 24. kolovoza 2012. godine nije osigurao uvjete i provedbu propisanih mjera za gospodarenje komunalnim otpadom, što je suprotno odredbama članka 15. Zakona o otpadu, priopćilo je Ministarstvo.

Pročitajte i ovo Zastoj tramvaja, ilustracija Objavio ZET Pripremite se na kaos u prometu: Velik dio grada u četvrtak ostaje bez tramvaja Prometna nesreća na Aveniji Dubrovnik - 4 nesreća u Zagrebu FOTO Vozaču pozlilo u vožnji, preminuo je: Automobil završio na tračnicama

Time je došlo do povećanog rizika od onečišćenja vode, tla i zraka, pojave neugodnih mirisa, odnosno na taj način došlo je do mogućnosti štetnog utjecaja na okoliš.

>> Bandić mora dati izvješće o isplatama eko-renti Jakuševčanima

Optužni prijedlog pokrenut je i protiv  Milana Bandića, s obzirom da je on u svojstvu odgovorne osobe odgovoran za zakonitost rada svih gradskih tijela, a nije na svom području osigurao uvjete i provedbu propisanih mjera za gospodarenje komunalnim otpadom.

Prema Zakonu o otpadu, zbog neodgovornog gospodarenja komunalnim otpadom Grad Zagreb mogao bi platiti kaznu u iznosu od 100.000 do 500.000 kuna za grad, dok bi Bandićev novčanik mogao biti siromašniji za 15.000 do 25.000 kuna.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene