Obavijesti Video Pretražite Navigacija
privremeno ugašena

Propust na web-stranici Grada Zagreba za prijavu štete: Procurili osobni podaci

Oblaci iznad Zagreba
Oblaci iznad Zagreba Foto: Ivana Nobilo / CROPIX
Grad Zagreb potvrdio je u petak da je na web-stranici za provjeru statusa prijave šteta uslijed nevremena pronađen propust zbog kojeg su javnosti jučer bili vidljivi osobni podaci prijavitelja te da je taj modul privremeno ugašen.

"Na jednom od više modula sustava za prijavu štete nastale uslijed nevremena u srpnju pronađen je propust, konkretno na web-stranici za provjeru statusa", stoji u odgovoru Grada.

Naime, građanima se pri pregledavanju vlastite prijave štete otvarala cijela baza osobnih podataka onih koji su prijavili štetu, kao i opis same štete. Od osobnih podataka procurili su imena i prezimena, mailovi, OIB-i, brojevi telefona, adrese i fotografije oštećene imovine.

Pročitajte i ovo Ilustracija tragedija na odmoru Umro na ljetovanju u Hrvatskoj: Liječnik (41) požalio se na prehladu, 12 sati kasnije bio je mrtav

Pročitajte i ovo Mađarski turist autom ušao u more Mađar na Viru "Dobro ga išamarati i gurnuti u more": Snimka s Jadrana izazvala bijes

Iz Grada ističu da je, sukladno zakonu, u postupku prijava povjereniku za zaštitu osobnih podataka i navedeni je modul privremeno ugašen. U međuvremenu, status svoje prijave građani mogu provjeriti na brojeve telefona: 091/162-2037, 091/162-2035 i 091/162-2030, 091/162-2005 i 091/162-2013 radnim danom od 8 do 20 sati.

Ostatak sustava za prijavu štete funkcionira uredno i dostupan je građanima, poručuju iz Grada.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene