Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragičan kraj potrage

Pronađeno tijelo ribara koji je jutros nestao kod Cresa

Ilustracija
Ilustracija Foto: Ivo Ravlic/Cropix
Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture javilo je kako je ribar, za kojim se tragalo od srijede ujutro, pronađen mrtav u moru kod Cresa.

Potraga za ribarom trajala je od ranojutarnjih sati, a tijelo je pronađeno u sjevernom Jadranu, javljaju iz ministarstva.

Dojava o nestalom ribaru u MRCC Rijeka zaprimljena je u srijedu, 13. ožujka u 7:29. Zapovjednik ribarskog broda hrvatske zastave javio je o nestalome članu posade.

"Odmah po zaprimljenoj dojavi iz MRCC Rijeka pokrenuta je koordinirana akcija traganja i spašavanja prema nestalome, u creško – rapskom arhipelagu, a u traganje su bili uključeni spasilački brod „VID“ LK Rijeka, jedna spasilačka brodica ILK Rab, dva broda iz sastava PPAP Rijeka, tegljač Galeb u vlasništvu Luke Rijeka i ribarski brod dojavitelja, dok je u zračnome traganju tijekom trajanja akcije sudjelovao jedan zrakoplov tip 'Pilatus', iz sastava Obalne straže RH", objavilo je ministarstvo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nesreća pored Sabora HDZ-ov zastupnik na Markovu trgu autom naletio na ženu: "Sve se dogodilo u trenutku"

Zapovjednik policijskog broda u 11:27 u srijedu dojavio je u MRCC Rijeka o pronalasku tijela nestalog ribara, u moru oko 3 nautičke milje jugoistočno od uvale Lukovac, na otoku Cresu, nakon čega su iz MRCC Rijeka sve uključene jedinice opozvane iz daljnjeg traganja te je akcija okončana.

Očevidne i istražne radnje u ovome slučaju provode se u policijskoj nadležnosti, u suradnji s Lučkom kapetanijom Rijeka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene