Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Njemački ministar:

'Promjene u Grčkoj ne smiju ići na štetu ostalih Europljana'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europa nije odgovorna za probleme Grčke', istaknuo je njemački ministar gospodarstva Sigmar Gabriel.

Političke i ostale promjene u Grčkoj i promjene o kojima je odluku donijela nova vlada Aleksisa Ciprasa ne bi se trebale provoditi na štetu ostalih Europljana, izjavio je u četvrtak njemački ministar gospodarstva Sigmar Gabriel.

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Grčkoj - 3 prosvjedovalo 30.000 ljudi VIDEO Nemiri na ulicama Grčke na godišnjicu stravične željezničke nesreće: Letjeli molotovljevi kokteli i suzavci Slika nije dostupna Otvorena birališta Grci izlaze na prijevremene izbore: Ruše li konzervativci Aleksisa Ciprasa i njegovu Sirizu?

'Naravno da svaka demokracija mora prihvatiti demokratsku odluku grčkog naroda, kao što treba prihvatiti i pravo nove grčke vlade da definira novi politički smjer', rekao je ministar, socijaldemokratski vicekancelar u vladi Angele Merkel pred zastupnicima Bundestaga.

FOTO Ovaj čovjek sada je na čelu grčke policije

'No istodobno europski građani imaju pravo očekivati da se promjene u grčkoj politici ne provode na njihov račun, o tomu je ovdje riječ', kazao je, ponovivši ono što je kazao u srijedu kada se zauzeo za pravedan odnos prema drugim Europljanima koji su od 2010. na raspolaganje Grčkoj stavili svoje fondove. Dug Grčke prema europskim partnerima iznosi oko 200 milijarda eura.

Šokirani premijerovim potezima!

'Europa nije odgovorna za probleme Grčke', istaknuo je Gabriel podsjetivši da je zemlja napravila impresivan napredak kako bi poboljšala svoje gospodarstvo te je pozdravio žrtve što su ih podnijeli građani Grčke. Izrazio je nadu u to da će grčka vlada uspjeti uništiti sustav korupcije u zemlji koji je zemlju doveo do ovakvog stanja. Gabriel je rekao i kako smatra da je Grčka dovoljno dugo bila u rukama nekoliko obitelji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene