Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve je na jednom mjestu

Promjene kojima su svi zadovoljni: Vozači zbog svojih automobila više ne moraju uzimati slobodan dan

Kako ide kad je sve na jednom mjestu (Foto: Dnevnik.hr)
Kako ide kad je sve na jednom mjestu (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Kako ide kad je sve na jednom mjestu (Foto: Dnevnik.hr) Kako ide kad je sve na jednom mjestu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Kako ide kad je sve na jednom mjestu (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Mjesec je dana otkako se sve vezano za automobile rješava u stanicama za tehnički pregled. U siječnju je kroz stanice prošlo više od 180 tisuća vozila. Pojednostavljenjem su zadovoljni svi, prije svega vozači koji više za registraciju neće morati uzimati slobodan dan.

Stanice za tehnički pregled od Nove su godine jedino mjesto gdje se obavlja sva papirologija vezana za automobile.

Pročitajte i ovo GP Slavonski Brod Mnogi su spajali Kolone na granicama, a sezona još nije pravo ni počela: Na prijelaz se čeka satima Spacio čovjeka iz potpoljenog podvožnjaka Herojski pothvat! Utrčao u vodu da spasi čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku: "Bio je u šoku, nije reagirao, a brzo se dizala razina vode"

Za promjenu vlasništva do ovih izmjena trebalo je obići nekoliko različitih adresa. Najprije kupoprodajni ugovor, porezna uprava, plaćanje, povratak u poreznu, stanica za tehnički pregled, pa policija.

"Veliko zadovoljstvo iskazuju vlasnici vozila. Naročito su zadovoljni načinom obavljanja promjene vlasništva", rekao je Goran Pejić iz Centra za vozila Hrvatske.

Svojevrsnu reformu pozdravljaju i trgovci automobilima. Sve je, kako kažu, gotovo za pola sata i s pravom se pitaju zašto smo pojednostavljenja ovako dugo čekali.

"Došlo je do puno bržeg procesa registracije vozila. Promjene su, u svakom slučaju, donijele pravi napredak", rekao je trgovac automobilima Pero Klarić.

"U stanici za tehnički pregled vozila može se obaviti odjava vozila, može se dobiti potvrde o vlasništvu nad vozilom i mogu se dobiti probne pločice", dodao je Pejić.

Od Nove godine nema ni nultog tehničkog pregleda za nove automobile. Procjenjuje se da je takvih više od 60 tisuća. Sve promjene donijele su uštede vremena. Uz to, ostat će i pokoja kuna u novčaniku.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene