Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obilna kiša

Pripremite se - Stiže osjetno zahladnjenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon sunčanog vikenda stiže nam promjena vremena koja će potrajati cijeli tjedan, sve do Praznika rada u petak, kada se očekuje obilna kiša.

Danas će posvuda biti umjereno do pretežno oblačno uz postupno pogoršanje vremena. Porast naoblake, kiša i mjestimični grmljavinski pljuskovi su već u jutarnjim satima zahvatili sjeverni Jadran, a tijekom popodneva i večeri zahvatit će i cijelu Hrvatsku, piše portal vrijeme.net.

Pročitajte i ovo Snijeg - 2 Sve veći izazov Sve je mirisalo na odličnu godinu, a onda - katastrofa: "Ovo je najgora situacija koja nam se mogla dogoditi" Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba

Obilnije oborine očekuju se na sjevernom i srednjem dijelu Jadrana. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren, u gorju jak jugozapadnjak, a na Jadranu umjereno i jako, povremeno i olujno jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 9 do 13, a na Jadranu od 13 do 17 Celzijevih stupnjeva. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti kretat će se od 18 do 25, a na Jadranu od 16 do 21 Celzijevih stupnjeva.

Pogledajte dirljivi video koji će vas podsjetiti koliko je život kratak i vrijeme dragocjeno

U utorak će prevladavati pretežno do potpuno oblačno vrijeme uz kišu, mjestimično i obilnije grmljavinske pljuskove, osobito prijepodne u zapadnim predjelima i na sjevernom Jadranu, a navečer u Dalmaciji. U unutrašnjosti će biti vjetrovito jer će sredinom dana zapuhati umjeren, povremeno i jak sjeverac, a na Jadranu će umjereno jugo postupno okretati na umjerenu i jaku, mjestimično i olujnu buru s orkanskim udarima.

Osjetno će zahladnjeti pa će jutarnja temperatura u unutrašnjosti biti od 9 do 13, a na Jadranu od 11 do 16 Celzijevih stupnjeva. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 13 do 22, a na Jadranu od 16 do 21 Celzijevih stupnjeva.

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a u srijedu i četvrtak očekuje nas više sunca, dok će u petak biti obilna kiša, što će zasigurno poremetiti program na otvorenom za Praznik rada.

U subotu se opet očekuje više sunca, a za nedjelju se prognozira kišno vrijeme. (VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene