Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgođeno za 2015.

Promjena plana: Ikea otvara robnu kuću, odgođeno otvaranje trgovačkog centra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švedska IKEA oglasila se na navode o smanjivanju najavljenih investicija u Hrvatsku ili o njihovoj odgodi.

Riječ je o vremenskim etapama realizacije investicije o kojoj je u svojim intervjuima, među ostalima i onom za Dnevnik Nove TV, govorio i glavni izvršni direktor Mikael Ohlsson, rekao je Igor Štefanac, PR Manager IKEA-e za Hrvatsku.

Pročitajte i ovo Fotografija napadača Šestero mrtvih FOTO Ovo je napadač iz Sydneyja: Uletio u šoping-centar s nožem u rukama i onda je nastao kaos, policija mu presudila U trgovačkom centru u Sydneyju muškarac je napadao prolaznike nožem, ubila ga je policija - 11 Horor VELIKA GALERIJA Suze na licima, majke s djecom u nevjerici: Šokantan napad blokirao centar Sydneyja

'Kako je i najavljeno,  IKEA planira otvoriti robnu kuću do kraja 2013. godine čime bismo u toj etapi investiciju zaokružili na oko 100 milijuna EUR ili oko 800 milijuna kuna', dodao je.

Naglašava kako je trgovački centar, koji je u planu i treba biti spojen s IKEA robnom kućom, u ovom trenutku odgođen za 2015. godinu kada će se tržište ponovno procjenjivati i odlučiti o realizaciji ostatka investicije. 'Do tog trenutka sve pripremne radnje i infrastruktura će biti spremni', stoji u priopćenju. 

>> EKSKLUZIVNO Izvršni direktor Ikee: 'Radno vrijeme prilagođavat ćemo radnicima'

Ističe kako IKEA s preko 200 miljuna kuna financira izgradnju lokalne infrastrukture koja uključuje prometnice, prometno čvorište zajedno s HAC-om, plinsku i elektro mrežu.

Planovi drugačiji nego 2008.

'Pri tom ništa od toga nije niti će biti u vlasništvu IKEA već će ostati lokalnoj zajednici, državi i državnim tvrtkama i bit će zalog ekonomskog razvoja općine Rugvica i tog dijela grada Zagreba', pojasnio je Igor Štefanac.

Rekao je i kako su planovi 2008. bili nešto drugačiji nego što su to danas. 'Kada smo kupili zemljište u Rugvici 2008. godine bili su da se IKEA robna kuća zajedno s trgovačkim centrom otvori 2011.godine i da su se oni ostvarili mi bismo danas imali otvorenu i IKEA robnu kuću i s njom spojen trgovački centar', kaže Štefanac.

Pojasnio je kako je unatoč svim naporima naporedovanje projekta išlo znatno sporije nego što se to očekivalo, dok su se tržišni uvjeti za poslovanje trgovačkih centara u Zagrebu pogoršavali.

'Iz tih razloga odlučeno je kako se primarni fokus treba staviti na IKEA robnu kuću i njeno otvaranje do kraja 2013. godine u Rugvici te proširenje suradnje s postojećim proizvođačima iz Hrvatske te pronalsku novih', navodi Štefanac.

Otkrio je i dugoročne planove švedske IKEA-e vezane za našu državu. 'U planu su robne kuće u Splitu i Rijeci gdje bi se gradile samo IKEA robne kuće kako je i od početka planirano' poručio je PR menager Igor Štefanac.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene