Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijeme opet iznenađuje

OD SNIJEGA DO PROLJEĆA Stiže promjena vremena koja bi mnogima mogla donijeti probleme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stiglo je naglo zatopljenje, a samim time i nevolje za meteoropate. Temperature će narednih dana biti proljetne, u neki dijelovima Hrvatske i do 18 stupnjeva.

Prošli tjedan snijeg, a krajem ovog tjedna proljeće. Hrvatsku je zahvatila velika promjena vremena.

Pročitajte i ovo Kiša, ilustracija Upaljen meteoalarm Stiže velika promjena vremena: Izdano upozorenje zbog jakih pljuskova i grmljavine Stiže promjena vremena Vremenska prognoza Narednih dana očekuje nas pogoršanje vremena, do kada će trajati otkriva meteorolog Vikić-Topić

S južnim i jugozapadnim vjetrom u Hrvatsku je stigao topliji sredozemni zrak. To znači da će biti i nešto vlažnije, a zapravo, kako se bliži promjena vremena, pa sve skupa i zbog pada tlaka, biometeorološke prilike će već od danas biti razmjerno nepovoljne.

Sjevernije od Hrvatske nalazi se prostrani ciklonalni sustav u sklopu kojeg se centralnom Europom premještaju frontalni poremećaji. U ovakvoj situaciji, i nama će idućih dana povremeno stizati vlažan i nestabilan zrak.

Za vikend nas čeka uglavnom promjenjivo oblačno. U petak će kiše biti najvjerojatnije samo u gorju, no u subotu zato može se očekivati posvuda na kopnu. U nedjelju će vrijeme biti već povoljnije, uz prestanak kiše i smirivanje. Bit će vjetrovito uz južni i jugozapadni vjetar, a i osjetno toplije, danju će se idućih dana temperature penjati i do 18 stupnjeva.

Na Jadranu će pomalo kišiti svih ovih dana. Sutra poslijepodne, prvo na sjevernom dijelu. U subotu bi pri tom na moru moglo biti izraženijih grmljavinskih pljuskova te obilnije kiše. Puhat će umjereno i jako jugo, moguće i s olujnim udarima: uz to, zadržat će se prilično toplo. Oko 16, 17 pa i do 18 stupnjeva. Takvo će se vrijeme zadržati najmanje do sredine idućeg tjedna.

Biometeorološke prilike će u većem dijelu Hrvatske biti razmjerno nepovoljne, a na sjevernom Jadranu te u Lici i Gorskom kotaru nepovoljne. Kod meteoropata se može javiti glavobolja, umor i razdražljivost, a pojačane tegobe mogu osjećati i kronični bolesnici.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene