Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Financiraju se iz fondova EU

Projekti osječkog 'Vodovoda' vrijedni više od 70 milijuna eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječki 'Vodovod' pripremio je nekoliko projekata, ukupno vrijednih više od 70 milijuna eura, čija bi se realizacija idućih godina većim dijelom trebala financirati iz europskih fondova.

Osječki 'Vodovod' pripremio je nekoliko projekata, ukupno vrijednih više od 70 milijuna eura, čija bi se realizacija idućih godina većim dijelom trebala financirati iz europskih fondova.

Predsjednik Uprave 'Vodovoda' Ljubomir Novoselić kazao je na predstavljanju projekata kako se radi o izgradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, izgradnji sjevernog kolektora, vodoopskrbnih cjevovoda u prigradskim naseljima Nemetinu, Klisi i Sarvašu te kanalizacijske mreže u Čepinu i Tenji.

Dodao je kako je riječ o projektima vrijednim oko 72 milijuna eura, a da su sve pripremne radnje za apliciranje projekata za financiranje iz europskih fondova obavljene, uključujući rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, na više od 300 zemljišnih parcela. Sredstvima europskih fondova trebalo bi se osigurati 52 milijuna eura, a ostatak sredstvima državnih i lokalnih institucija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HDZ optužuje 'HDSSB anketama provodi psihološki pritisak na Osječane' Slika nije dostupna Primanje za vjerske zajednice Šišljagić povodom blagdana: Osijek je poznat po multietničnosti

>> Ova kupaonica izgleda prljavo, ali je čista...

Osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo kazao je kako su prve procjene govorile da će udio grada u realizaciji ovih projekata iznositi oko osam posto, ali da očekuje i reakciju nadležnih ministarstava u određivanju načela po kojima će država sudjelovati u financiranju takvih projekata, kako bi se pomoglo jedinicama lokalne samouprave.

Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić kazao je kako se u toj županiji u području poljoprivrede, gospodarstva, infrastrukture posljednjih godina pripremaju projekti vrijedni ukupno 2,8 milijardi eura, od kojih će se neki također financirati sredstvima europskih fondova, u čemu će zasigurno pomoći lobiranje ureda te županije u Bruxellesu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene