Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Primanje za vjerske zajednice

Šišljagić povodom blagdana: Osijek je poznat po multietničnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na božićnom i novogodišnjem primanju za predstavnike vjerskih zajednica, osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić i osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo susreli su se, među ostalima, s biskupom Marinom Srakićem.

Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić rakao je danas na božićnome i novogodišnjem primanju za predstavnike vjerskih zajednica kako je Osijek grad oduvijek poznat po multietničnosti i multikonfesionalnosti, i to je bogatstvo koje treba njegovati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HDZ optužuje 'HDSSB anketama provodi psihološki pritisak na Osječane' Slika nije dostupna Financiraju se iz fondova EU Projekti osječkog 'Vodovoda' vrijedni više od 70 milijuna eura

Istaknuo je kako je Osijek i u najtežim vremenima u Domovinskom ratu bio grad odakle su "u cijelu Hrvatsku" slane ekumenske poruke mira i tolerancije. Upravo na tom području vjernici su bez obzira na vjersku pripadnost pokazali da znaju vrijednost različitosti, koje uvijek pomažu da shvaćanjem drugih bolje razumijemo i sebe same.

>> Pravoslavni Božić u Zagrebu: Budimo mirotvorci, djeca Božja i ispunimo Božje zapovjedi

Kroz bogatu povijest na tom je području kao bogato naslijeđe ostao "duh tolerancije i uvažavanje čovjeka i njegovih vrijednosti bez obzira na predznak osobnoga, vjerskog ili drugog uvjerenja", rekao je Šišljagić.

Osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo poželio je predstavnicima svih vjerskih zajednica da "u miru, toleranciji i ozračju istinskih ljudskih i Božjih vrijednosti" rade "na boljitku svakog čovjeka". Zamolio je predstavnike vjerskih zajednica da "pomažu u stvaranju ozračja duhovnog oporavka i istinskih moralnih vrijednosti".

Đakovačko-osječki nadbiskup msgr. Marin Srakić zahvalio je predstavnicima županije i grada na primanju za predstavnike vjerskih zajednica "jer je to dobra prilika za druženje i razgovor koji se uvijek svodi na potrebu da u zajedništvu razvijamo i u svakodnevni život ugrađujemo duh Božji".

"Mir u srcima ljudi najveće je bogatstvo koje pojedinac može imati", rekao je nadbiskup Srakić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene