Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijednosti 33,9 milijuna kuna

Projekt "Zaželi": Uručeni ugovori za zapošljavanje 193 žena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Ministarstvu rada i mirovinskog sustava u srijedu je svečano uručeno 10 novih ugovora ukupne vrijednosti 33,9 milijuna kuna za program zapošljavanja žena "Zaželi", koji financira Europska unija.

U okviru 10 novih ugovora zaposlit će se ukupno 193 nezaposlene žene na aktivnostima pružanja podrške i potpore 990 starijih osoba ili osoba u nepovoljnom položaju, i to u Samoboru te općinama Lipovnjani, Hrvace, Cista Provo, Šandrovac, Slatina, Bizovac, Brod Moravice, Darda i Bilje.

Pročitajte i ovo Europski parlament sdp objavio liste DIP od ponoći prima kandidature za Europski parlament, za kršenje izborne šutnje ozbiljne novčane kazne Nastavak prosvjeda poljoprivrednika Nezadovoljni europskom politikom Prosvjednici blokirali centar Bruxellesa: Europski birokrati gnjev poljoprivrednika mogu vidjeti, čuti, ali i namirisati

U sklopu ovog programa već je zaposleno 4100 žena, a cilj nam je zaposliti još oko 3000 žena, kazala je prilikom uručivanja ugovora državna tajnica Katarina Ivanković Knežević.

Projekt je propoznat i izvan granica granica Hrvatske, pa su tako Irska i Austrija zatražile dokumentaciju i započele pripreme za taj projekt, dodala je.

Riječ o najvećem projektu Ministarstva rada i mirovinskoga sustava financiranom iz Europskog socijalnog fonda (EFS) vrijednom milijardu kuna, u okviru kojega su dosad ugovorena 184 projekta u vrijednosti većoj od 661 milijun kuna.

"Zaželi - program zapošljavanja žena" u skladu je s europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena.

U skladu je i sa smjernicama politika zapošljavanja država članica EU s naglaskom na promicanje socijalne uključenosti i suzbijanja siromaštva, pogotovo uzevši u obzir da će se kao sudionice ovih aktivnosti uključivati žene koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada, a koje će skrbiti o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju.

Poziv će provoditi jedinice lokalne uprave i samouprave i neprofitne organizacije u trajanju do 30 mjeseci, a namijenjen je zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada, s naglaskom na žene starije od 50 godina, žene s najviše završenom srednjom stručnom spremom, žene s invaliditetom, žene žrtve trgovanja ljudima, liječene ovisnice, žene žrtve obiteljskog nasilja, beskućnice. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene