Obavijesti Video Pretražite Navigacija
rok do 2026. godine

Zagreb će imati novi trg i garažu za 1600 automobila, sve će koštati 93 milijuna eura

Aktualno Galerija Obnova na Trgu pravde - 3 Obnova na Trgu pravde - 3 Foto: DNEVNIK.hr Obnova na Trgu pravde - 2 Obnova na Trgu pravde - 2 Foto: DNEVNIK.hr Obnova na Trgu pravde - 1 Obnova na Trgu pravde - 1 Foto: DNEVNIK.hr Obnova na Trgu pravde - 4 Obnova na Trgu pravde - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ivan Malenica, ministar Galerija 1/5 >>
Projekt Trg pravde na zagrebačkom Črnomercu ušao je u završnu fazu. Počelo je rušenje posljednjeg objekta gdje bi se 2026. godine trebali naći svi sudovi na jednom mjestu. Reporter Dnevnika Nove TV Vanja Margetić donosi više detalja.

Na budućem Trgu pravde radi se punom parom, a kako teku poslovi na uklanjanju posljednjeg dotrajalog objekta pogledao je i resorni ministar Ivan Malenica. "Projekt je vrijedan 93 milijuna eura i predstavlja najveći infrastrukturni pravosudni projekt. U drugoj fazi izgradit će se podzemna garaža od prilike 50 tisuća kvadrata za od prilike 1600 parkirnih mjesta", objasnio je.

Na Trgu pravde niknut će i zgrada površine oko 25 tisuća kvadrata, koja će na jednom mjestu objediniti više objekata. Malenica objašnjava da će "tu biti smješteni trgovački, visoki trgovački sud, upravni sud, visoki upravni sud, pravosudna akademija i centar za mirenje." Ni sadašnje zgrade nisu u cvijetu mladosti, obnavljaju se i bit će u službi pravosuđa, ističe ministar.

"Kada se javi neka potreba imat ćemo spremne lokacije na koje ćemo premjestiti neka pravosudna tijela tako da ostaju nam te lokacije za potrebe koje se mogu javiti."

Pročitajte i ovo Ilustracija Preventivni pregled Policija u zadnji tren otkrila neispravan autobus: Trebao je prevoziti djecu u školu

O Trgu pravde govori se dvadesetak godina, radovi idu prema zamišljenom planu. Potvrdio je to i Jakov Čelar, voditelj radova na uklanjanju objekata: "Cirka 80 posto ugovorenih radova, po količini izvedenih radova smo ispred roka, tako da što se tiče plana prema dinamici ispunit ćemo zahtjeve." Kao i one koji se tiču ekologije. "Stroj sa kliještama usitnjava na licu mjesta i razdvaja otpad po vrstama, drvo metal i opeku", pojasnio je Čelar.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nove informacije Javio se vlasnik psa koji je ugrizao dijete za lice: "Imam kamere, bio sam dva metra od njih"

Pročitajte i ovo Ilustracija Policija istražuje detalje Radio na kući, pao s visine i poginuo: Nije mu bilo pomoći

Unutar prostora bivše vojarne izgrađena je nova zgrada gruntovnice. Vrijednost oko 15 milijuna eura. Osim izgradnje, radi se na obnovi i to Općinskog kaznenog suda i Ureda europskog javnog tužitelja.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene