Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog dugotrajne suše

Proglašena elementarna nepogoda za Zagrebačku županiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić proglasio je elementarnu nepogodu za područje cijele županije nastalu uslijed nepovoljnih klimatskih neprilika - dugotrajne suše, navodi se u današnjem priopćenju iz ureda župana.

Velike štete prouzročene su na poljoprivrednim kulturama (kukuruzu, povrću), usjevima krmnog bilja (djetelini, djetelinsko-travnoj smjesi, mješavini trava i livada) i pčelinjim zajednicama.

Pročitajte i ovo Ograničenja vode u Španjolskoj - 4 Katalonija na udaru Izvanredno stanje zbog najveće suše u povijesti: Spremaju se ograničenja potrošnje vode Slika nije dostupna ZNANSTVENICI UPOZORAVAJU Suša se širi kao i uragan, razara zajednice i odnosi živote

>> Suša ugrozila masline u dolini Neretve

Nakon županove Odluke o proglašenju elementarne nepogode, Općinska i Gradska povjerenstva, po zaprimljenim prijavama, izvršit će procjenu šteta i u zakonskom roku dostaviti izvještaj Županijskom povjerenstvu koje će objedinjeni izvještaj dostaviti Državnom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene