Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završila utrka

Proglašen slavodobitnik Sinjske alke: "On je najtrofejniji od trenutno aktivnih alkara"

U Sinju je završila 308. alka, a ondje je reporter Mario Jurič razgovarao s Ivanom Nasićem, tajnikom Viteškog alkarskog društva.

Slavodobitnik 308. Sinjske alke je Ivo Zorica, a manifestaciju je pratio i reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič koji je u Sinju razgovarao s Ivanom Nasićem, tajnikom Viteškog alkarskog društva.

"Utrka je prošla iznad očekivanja. Jutrošnje vremenske nepogodne nisu obećavale ovakvo popodne. Blato je možda malo poremetilo rezultate, ali smo zadovoljni. Ove godine imali smo šesto pripetavanje zaredom, što je dosta dodalo na zanimljivosti", rekao je Nasić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nevrijeme u Sloveniji FOTO/VIDEO Užasni prizori iz susjedstva: Poplava smrskala kuću i odnijela njezine dijelove

Pročitajte i ovo Ojačavanje nasipa u Hrušćici - 1 Visoki vodostaj Ojačava se nasip u Hrušćici, Mura i Drava stvaraju nove probleme: "Ovaj val je žestinom i silinom iznenadio sve"

Ovogodišnji pobjednik, napomenuo je Nasić, dolazi iz obitelji s alkarskom tradicijom.

"Njegov stric je bio dugogodišnji alkar, a potom alkarski vojvoda. Ivo je već 20-ak godina alkar kopljanik. Čini mi se da je on najtrofejniji alkar od ovih koji su sada aktivni", istaknuo je.

Nakon održane utrke i proglašenja pobjednika, Zorić je dobio poklon predsjednika Zorana Milanovića, nakon čega je uslijedio predsjednikov govor i mimohod do hipodroma.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene