Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Stigao u kontrolu

Bandić strankama ne da ni da primirišu grah

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od 12 godina koliko dijele karanfile u Maksimiru, Milan Bandić, zajedno s SDP-om, to je radio 11 puta. Ali više ne! Ne samo da se neće pridružiti svojim donedavnim stranačkim kolegama, već ih neće pustiti ni da primirišu prvosvibanjskom grahu.

Grah još nije skuhan, a putokazi u Maksimiru već postavljeni. U kontrolu mjesta proslave stigao je i gradonačelnik. U zadnji tren mijenja raspored stolova jer očekuje kaže 40 do 50 tisuća ljudi. Više nego prijašnjih godina. Iako će zbog recesije sutrašnje slavlje biti nešto skromnije, na grahu se neće štedjeti. 'Bit će ga koliko god bude potrebno. Mi smo tako organizirani da možemo dopeljati pet tisuća porcija', rekao je Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Građani radije izabrali grah VIDEO: Bandić u Maksimiru izazvao pravu ludnicu oko sebe, fijasko prosvjednika Slika nije dostupna 'Treba prosvjedovati, a ne pjevati s političarima'

>> Pripreme za praznik rada: Uživajte u sunčanom vikendu

Iako građani neće jesti hrvatski, nego grah uvezen iz Kine, Argentine i Kanade, odgovorni se to ne usude priznati. 'Grah dolazi redovno sa tržišta, sukladno natječaju. Naša ustanova Dobri dom priprema taj grah', rekla je Višnja Fortuna, Gradski ured za socijalnu zaštitu. Bandić je još prošle godine sa stranačkim kolegama dijelio karanfile, no ove je odlučio zatvoriti Maksimir za sve političke stranke.

'Svi će dijeliti karanfile na ulazu u Maksimir, sve stranke, sve opcije. Nikoga ne puštamo unutra, nego je sve vani, svi imaju ista pravila igre', rekao je Bandić. I grad će kaže karanfile dijeliti pred ulazom. 45 tisuća porcija u Zagrebu i još nekoliko desetaka tisuća u drugim hrvatskim gradovima. Hoće li njihove porcije uz kobasice biti začinjene i politikom, prosudit će građani.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene