Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj 'Pohlepa'

Produljen pritvor poreznim inspektorima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trojici poreznika optuženih u tzv. slučaju ‘Pohlepa’ za primanje mita te zloporabu položaja i ovlasti danas je produljen pritvor u kojemu su od lipnja ove godine.

Odluku je donijelo izvanraspravno vijeće osječkoga Županijskog suda na kojim je USKOK jučer podnio optužnicu protiv voditelja Porezne ispostave u Belome Manastiru Zdravka Roškara (51) te dvojice inspektora osječke Porezne uprave Dragana Grubišića (38) i Nedjeljka Čule (41).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Radili i noću VIDEO Od rada na crno do pripreme hrane u prljavim kuhinjama: 40 inspektora češljalo ugostitelje na Pagu, otkrilo niz nepravilnosti Slika nije dostupna SIGURNI BLAGDANI Inspektori kreću u kontrolu božićnih lampica. Otkrili koliko su prošle godine našli neispravnih

Primili stotine tisuća kuna mita

Roškara se tereti da je od veljače 2007. do početka lipnja ove godine od jednog poreznog obveznika tražio 200.000 kuna kao protuuslugu za puštanje predmeta u zastaru. Budući da muškarac nije imao toliko gotovine, dogovorili su se da se dio traženog mita podmiri građevinskim radovima na Roškarovoj obiteljskoj kući, što je i učinjeno. Voditelja belomanastirske Porezne ispostave tereti se i da je 2007. jednom prodavatelju nekretnine pribavio nezakonitu imovinsku korist veću od 300.000 kuna.

>> Slučaj 'Pohlepa': Optužnica poreznim inspektorima

Grubišić i Čulo optuženi su da su tijekom poreznog nadzora od direktora jedne tvrtke tražili i primili 10.000 eura mita. Tereti ih se i za zloporabu položaja i ovlasti jer su pri nadzoru te tvrtke u zapisnik unijeli neistinite podatke o provedenim investicijskim ulaganjima od 464.060 kuna te tako toj tvrtki nezakonito omogućili više od 100.000 kuna. Grubišić je optužen i da je od direktora još jedne tvrtke uzeo 400 eura i 3.500 kuna mita. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene